Mike Teunissen wint proloog Tour de l"Ain(F)

Mike Teunissen is de Franse UCI 2.1 etappewedstrijd Tour de l'Ain, welke gehouden werd van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 augustus, prima begonnen. Teunissen won namelijk op dinsdag 11 augustus in Bourg-en-Bresse de proloog over 3.8 kilometer. De LottoNL-Jumbo renner had enkele honderdsten van seconden voorsprong op de Fransman Alexander Geniez van FDJ en 1 seconde op diens ploeggenoot Marc Sarreau. Het was voor Teunissen zijn tweede overwinning bij de beroepsrenners nadat hij onlangs ook zegevierde in Westrozebeke(B).

In de etappe op woensdag van La Plaine Tonique à Montrevel-en-Bresse naar Sain-Vulbas over 153 kilometer verspeelde Teunissen helaas zijn leiderstrui maar dat ging niet zonder slag of stoot. Hij mengde zich namelijk in de massasprint en dus ook voor de bonificatieseconden voor de eerste drie renners. Helaas moest Teunissen genoegen nemen met een 4e plaats waardoor hij de Franse sprinter Nacer Bouhanni, die de etappe won, aan zich voorbij zag komen.

De tweede etappe op donderdag van Feillens naar Pont-de-Vaux eindigde na 158.1 kilometer eveneens in een massasprint waarin Bouhanni wederom de snelste was. Teunissen eindigde als 12e.

Op vrijdag 14 augustus werd de eerste bergetappe verreden. Deze etappe ging van Lagnieu naar Bellignat over 144.2 kilometer. Teunissen eindigde in een groep op bijna 25 minuten van de dagwinnaar, de Fransman Geniez.

In de slotetappe op zaterdag 15 augustus van Nantua naar Lelex-Mont Jura over 141 kilometer behaalde Teunissen een 34e plaats. 

In het eindklassement eindigde Teunissen als 56e.

Teunissen zal op 22 augustus zijn opwachting maken in de Ronde van Spanje.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.08.2015
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: