Wielervereniging Schijndel vindt nieuwe mediapartner in DeMooiSchijndelKrant

Ineke Blummel, eigenaar van DeMooiSchijndelKrant: “Ik vind het belangrijk om iets te doen voor de Schijndelse gemeenschap. Naast onder meer de Loop naar de Pomp loop, de Boschwegse Toneelgroep en Pleinpop is dat dit jaar ook WV Schijndel. Door middel van publicaties gaan wij deze vereniging ondersteunen.”

Schijndel is van oudsher een wielerdorp wat nog steeds merkbaar is. WV Schijndel is een van de grootste wielerverenigingen van Nederland. Naast een aantal renners uit Schijndel en de rest van Meierijstad komen de renners uit de wijde omtrek. In 2018 is WV Schijndel clubkampioen van Nederland geworden. De vereniging richt zich vooral op het opleiden en begeleiden van jeugdige renners. WV Schijndel gaat er trots op dat zij sportiviteit hoog in het vaandel hebben staan. Antoine van Heertum (PR WV Schijndel) zegt: “Onze grootste hoop ligt tussen de 7 en 23 jaar. Van de totaal 120 actieve renners binnen de vereniging zijn er 70 in de leeftijd 15 tot 25. Het aantal jeugdleden tot 14 jaar is momenteel 45. We hebben als club enkele profrenners voortgebracht waar we natuurlijk heel trots op zijn. Maar het plezier is het belangrijkste, aanmoedigen mag maar het moet wel leuk blijven. Bijzonder feit bij wielrennen is dat een profrenner gedurende zijn carrière altijd lid blijft van de vereniging.”

De drie grote wielerevenementen
WV Schijndel organiseert in 2019 vier grote wielerevenementen. Op 10 maart is dat de Omloop van Schijndel, ook wel De Grote Prijs Jozon genoemd. Deze wedstrijd is enkel voor mannelijke renners. Er staan 150 renners van 19 jaar en ouder aan de start: de Elite/Beloften. 120 Junioren en 100 Nieuwelingen. Deze wedstrijd wordt op een parcours verreden, afstand 6 kilometer

Op Hemelvaartsdag, 30 mei, wordt de Output Jeugdronde van Schijndel verreden. Dit is een afstand van 1600 meter voor jongens en meisjes tussen 7 en 14 jaar. Deze wedstrijd wordt op de wielerbaan gehouden.

En als laatste de Koppeltijdrit. Hierbij fietst een jeugdrenner samen met een koppelgenoot. Dat kan een familielid zijn maar ook een andere (prof)renner. De tijd van de jeugdrenner is bepalend voor de uitslag. De exacte datum van de koppeltijdrit is nog niet bekend, wel dat het in september plaatsvindt.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt, zoals afgelopen jaren, in december een veldrit voor jeugd georganiseerd in Boxtel

Alle informatie over bovengenoemde evenementen is te zijner tijd te lezen in DeMooiSchijndelKrant.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 06.03.2019
  • Type:
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video: