Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 02.03.2019
  • Type:
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Verslag jeugdkamp 2019

Het laatste weekend van februari is onze jeugdafdeling te gast geweest bij Kampeerboerderij van Pinxteren te Oirschot.

Zaterdagmorgen om 9:00 druppelden langzaam alle kinderen binnen waarna iedereen zijn plekje zocht op de 2 slaapzalen om vervolgens om 10:00 klaar te zijn voor de eerste training dit weekend.

Dankzij het mooie weer werd er heerlijk gefietst en was er geen enkele valpartij betreuren. Seniorentrainers Jeroen en Toontje namen categorie 6 en 7 nog even mee voor een pittig slot.

’s Middags stond de eerste groepsactiviteit op het progamma. De kinderen waren verdeeld in 6 groepen, nl.: Team Angelo, Team Albert, Team Henk, Team Mark, Team Isabella en Team Andre.

In groepen van 2 gingen zij de kelder in waar de midgetgolfbaan lag en ondertussen waren de andere groepen lekker buiten aan het spelen. De familieglijbaan, het voetbalveld en de ping pong tafel waren druk bezet.

Ondertussen werd er door de jeugdcommissie en de hulpouders hard gewerkt om alles voor te bereiden voor het gourmetten. Ondanks dat enkele keer de stoppen doorsloegen heeft iedereen zijn buikje rond kunnen eten.

Daarna was het tijd voor de bonte avond. Alle kinderen waren in carnavalsoutfit uitgedost en er was mooi versierd wat alles tot een gezellig geheel maakte. Diverse spelletjes werden afgewisseld met een optreden per groepje waarbij het publiek flink werd aangespoord om mee de polonaise te doen.

Ook zijn er 2 nieuwe speakers ontdekt dit weekend, nl: Lucas Demuyt en Job Stam. Zij waren niet bij de microfoon weg te slaan en hadden bijna geen stem meer over aan het einde van het weekend.

Nadat de categorieën 1 t/m 5 naar bed zijn gegaan werd er met de oudste kinderen nog een spelletje weerwolven gespeeld. Rond 12 uur gingen ook categorie 6 en 7 naar boven.

Hoe laat het is geworden is niet precies bekend maar er zijn toch nog wel enkele uurtjes geslapen.

Zondagochtend ging de wekker al vroeg. Het ontbijt werd om 8 uur geserveerd zodat om 9 uur iedereen weer op de fiets zat om onder de mooie lentezon een ontspannen tocht af te werken.

Daarna gingen we te voet naar de kegelbaan die om het hoekje lag. Daar hebben de kinderen gekegeld en kregen zij friet en snacks die ze zo van tafel mochten eten.

De jeugdcommissie was inmiddels druk bezig om de verzamelde scores op te tellen om zo tot een eindwinnaar te komen. Uiteindelijk trok Team Angelo aan het langste eind. Aanvoerder Jan Kraus wist samen met Jaro Danklof, Pim Vonken, Jaap van der Linden en Tim Schevers het meeste aantal punten te behalen.

Zij kregen nog een kleinigheidje wat met de carnaval goed van pas komt.

Om 15 uur was het dan helaas weer zo ver en werden de kinderen door hun ouders opgehaald. Moe maar voldoen vertrokken zij huiswaarts. De jeugdcommissie bedankt bij deze alle ouders voor hun inzet dit weekend op de fiets, in de volgauto of tijdens het kamp.

Op naar volgend jaar !

De jeugdcommissie