Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 27.03.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Vrije training op woensdagavond

Beste leden,

Afgelopen jaar is eindelijk de wielerbaan officieel geopend. Een van de doelen was om de leden van WVS meer trainingsmogelijkheden te bieden. Daarom starten we vanaf woensdag 6 maart op alle woensdagavonden met een vrije training op de wielerbaan voor alle leden van Wielervereniging Schijndel.

Wat houdt dit precies in? Op deze woensdagavonden mogen alle leden van WV Schijndel vanaf de categorie nieuwelingen gebruik maken van de wielerbaan. De vrije training begint vooralsnog om 18:15 uur en duurt tot 20:00 uur.

Op deze avonden zijn er geen trainers of begeleiders aanwezig en is de training volledig op eigen risico. Wel hebben we gedragsregels opgesteld  waar iedereen zich aan dient te houden zodat eenieder veilig kan fietsen.

Deze spelregels/gedragsregels zijn:

Warming up of cooling down wordt gedaan op de 400 meter baan, met blauw aangegeven,  we rijden hier linksom.

De snelle groep rijdt op de 900 meter baan (oranje) . Wanneer je een rustig tempo rijdt op deze baan blijf je aan de buitenkant fietsen zodat de snelle renners altijd aan de binnenkant kunnen passeren.  We gaan ook niet met meerdere langs elkaar rijden. De renners en rensters in de langzame groep gaat dan ook achter elkaar door de bocht, niet langs elkaar! We rijden deze ronde ook linksom.

Wanneer je een intervaltraining wil doen, dan wordt dit gedaan op het middenterrein van het nieuwe gedeelte, deze ronde is met paars aangegeven.  We rijden hier ook linksom. Hier kan je goed een sprinttraining afwerken. Wanneer je tussen de sprints een rustmoment hebt blijf je ook hier uiterst rechts rijden zodat je anderen de ruimte geeft.

De gehele wielerbaan van 1650 meter (oranje + groen + paars) wordt vanaf 19:30 uur tot 20:00 uur gebruikt zodat je de laatste 30 minuten eventueel met zijn allen in wedstrijdvorm kan rijden. De blauwe baan blijft dan ook beschikbaar.

Deze avond zijn de kleedlokalen en Wc’s open. Graag zien we wel dat alles schoon wordt achter gelaten. De beheerder van die dag zal de wielerbaan om 20:15 uur sluiten.

We gaan de komende weken deze avonden evalueren en bekijken of dat er voldoende animo voor is onder de leden. Suggesties zijn welkom.

Veel plezier met de training.

 

Met vriendelijke groet,

Angelo van Melis