Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 24.02.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Ronde van Algarve(P): Mike Teunissen leidt Dylan Groenewegen naar etappewinst

Mike Teunissen nam van 20 t/m 24 februari in Portugal met Team Jumbo-Visma deel aan de Ronde van de Algarve.

De eerste etappe op woensdag 20 februari ging van Portimão naar Lagos over 199.1 kilometer. Met nog 7 kilometer te gaan vond er vooraan in het peloton een valpartij plaats waarbij helaas ook diverse Jumbo-Visma renners betrokken waaronder Mike. Hij bracht het er zonder kleerscheuren vanaf evenals sprinter Dylan Groenewegen en kwam als 141ste op 6.50 min. over de streep.

De tweede etappe van Almodôvar naar Fóia over 187.4 kilometer kende een finish bergop. Mike eindigde als 52ste op 6.09 min.

Op vrijdag werd een individuele tijdrit verreden met start en finish in Lagoa over 20.3 kilometer. Mike eindigde als 39ste op 1.27 min. van de Zwitser Stefan Küng.

De voorlaatste etappe op zaterdag ging van Albufeira naar Tavira over 198.3 kilometer. Op 8 kilometer voor het eindigde gingen de Jumbo-Visma renners bijna tegen de vlakte en reed Groenewegen diverse spaken uit zijn wiel. Na een snelle wissel brachten de ploeggenoten hem weer naar het peloton waar hij in de laatste kilometers naar voren werd gebracht. Met nog zo'n 200 meter te gaan deed Mike de lead-out en even later sprintte Groenewegen naar de dagzege. Mike kwam met gebalde vuist als 9de over de streep. "De uiterste tevreden Mike beschrijft de slotfase: "Eerst reed Neilson Powless lek op op acht kilometer van de meet vielen we bijna en kon Dylan nog net recht blijven. Bij die 'move' reed hij wel bij iemand in de derailleur, waardoor er spaken braken. De ploegleidersauto zat helemaal van achteren. Dus dat was snel naar voren om te wisselen. Maarten Wynants wachtte de twee op en op vijf kilometer van de meet sloten ze achteraan in het peloton aan. We hebben daar gewacht, maar wisten donders goed dat we voldoende kracht hadden om weer in positie te komen. De geblesseerde Timo Roosen deed vervolgens nog een super beurt richting de laatste kilometer. Dat gedeelte was vrij bochtig en liep iets af. Daarna hield Amund Gröndahl Jansen het tempo hoog. Daarna zat Dylan een paar plaatsen achter me. Hij knikte en ik ben de sprint aangegaan. Het plan was ook om van onze eigen kracht uit te gaan en zo kon Dylan perfect de sprint aangaan vanuit mijn wiel. En dat lukte wel aardig."

De slotetappe op zondag ging van Faro naar Malhão over 173.5 kilometer met aankomst berg op. De Tsjech Zdenek Stybar zegevierde. Mike eindigde als 24ste op 1.41 min. In het eindklassement dat gewonnen werd door de Sloveen  Tadej Pogačar eindigde Mike als 41ste.