Ronde van Valencia

Mike Teunissen nam van 6 t/m 10 februari in Spanje deel aan de Ronde van Valencia. De eerste etappe was een individuele tijdrit over 10.3 kilometer met start en finish in Orihuela. Mike behaalde een 125ste plaats op 1.25 min. van de Noor Edvald Boasson Hagen die zich met een tijd van 12.55 min. de snelste toonde.

De tweede etappe met start en finish in Alicante over 166 kilometer eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Italiaan Matteo Trentin. Mike eindigde als 82ste. De Lotto-Visma formatie moest in de slotfase nog vol aan de bak omdat sprinter Dylan Groenewegen op zo'n 25 kilometer voor de streep in de laatste beklimming gelost was. Met nog zo'n 15 kilometer te gaan vond Groenewegen weer aansluiting maar hij kon in de finale geen rol van betekenis meer spelen.

In de derde etappe van Quart de Poblet naar Chera over 191 kilometer liet Mike zich prima van voren zien. Hij behaalde een mooie 5de plaats. Een groep van zo'n 45 renners was nog over gebleven na de etappe over geaccidenteerd terrein. Samen met Koen Bouwman vormde hij de vertegenwoordiging van Team Jumbo-Visma in deze groep. Hierdoor mocht Mike voor zijn eigen kansen gaan. De sprint van de groep werd gewonnen door de Belg Greg van Avermaet. De Italiaan Matteo Trentin werd 2de. De Spanjaarden Luis Leon Sanchez en Alejandro Valverde eindigden als 3de en 4de.

Op zaterdag 9 februari ging de vierde etappe van Vila-Real naar Alcala-Alcocebre over 188 kilometer. Mike eindigde in deze bergachtige etappe met aankomst bergop als 93ste op 5 minuten van de Engelsman Adam Yates die wereldkampioen Alejandro Valverdo met een paar tellen voorbleef. Valverde's landgenoot Ion Izagirre eindigde als 4de en nam de leiding in het algemeen klassement.

In de slotetappe was er succes voor Team Jumbo-Visma. Dylan Groenewegen toonde zich aan het einde van de etappe van Paterna naar Valencia over 88.5 kilometer de snelste in een massasprint met een machtig eindschot. Mike, die Groenewegen in de finale had bijgestaan, eindigde als 19de. In het eindklassement eindigde Mike als 54ste.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.02.2019
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: