Mendo & Lucas naar presentatie Team Sunweb in Berlijn

Woensdag 2 januari zijn Mendo van Leeuwen en Lucas Arts vertrokken naar Berlijn om de team launch van Team Sunweb bij te wonen. Zij waren als gasten uitgenodigd naar aanleiding van een kerstwens die was ingediend bij het SBS6 programma ‘Fijne Kerst!’. Clubgenoot van Wielervereniging Schijndel, Cas Krebbers, had de wens gedaan. De reis en het verblijf in Berlijn werden geheel verzorgd door Sunweb, de hoofdsponsor van de wielerploeg.

Voor Mendo en zijn zus Lynn was het extra spannend, want zij hadden nog nooit gevlogen en de melding dat we lichtjes vertraagd zouden opstijgen door ongunstig weer in Berlijn, droeg niet echt bij aan het verminderen van de zenuwen. Toen ze eenmaal in de lucht zaten, verdwenen de zenuwen als sneeuw voor de zon. Na een goede vlucht en landing op Tegel Airport in Berlijn was het lang wachten op de bagage alvorens we met een taxi in ware vogelvlucht naar het hotel werden vervoerd.

Daar aangekomen werden we meteen als speciale gasten behandeld, omdat we met voorrang langs de wachtrij bij de receptie mochten gaan. We stonden namelijk op een speciale gastenlijst van Sunweb, want ook de renners en crew van de wielerploeg verbleven in hotel Park Inn am Alexanderplatz.
Diezelfde avond mochten we aanschuiven bij het diner van Team Sunweb en was er een tafel voor ons gereserveerd precies tussen alle renners in. Na een openingsspeech van teameigenaar Iwan Spekenbrink, waarin ook afscheid werd genomen van perschef Bennie Ceulen, werden de twee geluksvogels welkom geheten door hun held Tom Dumoulin. Ook Roy Curvers nam uitgebreid de tijd om aan tafel te komen zitten en op uiterst ontspannen wijze met ons de komende dag door te nemen.
Na afloop van het diner werden we getrakteerd op t-shirts van The Prologue, een wielerplatform opgezet door de Sunweb Group.

Donderdagochtend stond het eerste ontbijt van het verblijf in Berlijn op de planning en dit was wederom tussen de renners, en ook de overige gasten van het hotel, in.
Na een goed ontbijt werd er afgereisd naar het Umspannwerk am Alexanderplatz, een evenementenlocatie dat vroeger als onderstation diende in het elektriciteitsnet van de toenmalige DDR. Hier werd de ploegenpresentatie gehouden voor de met grote getalen opgekomen pers.
We werden hartelijk ontvangen en ondertussen ook al herkend door de medewerkers van Team Sunweb. De Ummspanwerk was omgebouwd van voormalig fabriekshal tot een evenementenhal met een haast nachtclubachtige sfeer.
Nadat we een tafel hadden gevonden gingen de twee wielervrienden samen met Lynn, de zus van Mendo, op handtekeningenjacht. Met groot succes. De renners waren maar al te bereid om hun handtekeningen in de boekjes van de drie clubgenootjes te zetten.
Kort daarna gingen de renners achter de coulissen om zich op te gaan maken voor de team launch. De launch werd geleid door, voormalig nieuwslezer, Marc Bator die eerst een interview afnam met CEO Iwan Spekenbrink. In het interview werd uiteraard ingegaan op de sportieve doelstellingen van Team Sunweb, maar bijvoorbeeld ook op de planning voor het openen van het Keep Challenging Center, een topsport campus in Sittard. Ook de nieuwe partners kwamen langs zoals bijvoorbeeld de fietsenbouwer die Team Sunweb de komende jaren gaat voorzien van fietsen, het Canadees-Nederlandse Cervélo. Deze nieuwe fietsen, die mooi in de Team Sunweb kleuren waren gehuld, werden dan ook kort na het interview spectaculair onthuld.
Kort na de fietsenonthulling viel dan letterlijk het doek dat al enige tijd onopvallend in een afzonderlijk deel van de hal hing. Daarachter stond de voltallige selectie van Team Sunweb, bestaande uit het mannen-, vrouwen- en development team.
Na een goed verzorgde lunch en de nodige foto’s die genomen werden met de renners van Team Sunweb, zijn we vertrokken. Bij het verlaten van de Umspannwerk werden we nog verrast met een officiële Team Sunweb rugtas van materiaalsponsor Epic Travelgear.

Door een vriendelijk gebaar van Sunweb hadden we ook nog de mogelijkheid om op vrijdag Berlijn te gaan verkennen. Al wandelend werd de verkenningstocht ingezet en leidde het ons vanaf Alexanderplatz langs Fernsehturm, Marienkirche, Dom van Berlijn, Brandenburger Tor, Herdenkingsmomument voor de Holocaust, Führerbunker, Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie. Na een uitputtende dag werd de metro, een nieuwe ervaring voor alle drie de kinderen, terug naar Alexanderplatz genomen.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 07.01.2019
  • Type:
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video: