Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 20.07.2015
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Zomerpauze jeugdafdeling tot 4 augustus + evaluatie eerste seizoenshelft

Na alweer vele maanden getraind en wedstrijden te hebben gereden zijn onze jeugdleden toe aan vakantie. Dus wordt er even niet getraind.

De trainingen gaan weer beginnen op dinsdag 4 augustus en dat doen we dan weer elke dinsdag en donderdag. En dit dan weer op ons prachtige clubparcours bij de Leemputtenweg in Schijndel. De trainingen beginnen dan weer om 18.30 uur

Als we even terugkijken naar het jeugd seizoen kunnen we wel stellen dat het erg goed gaat bij onze jeugd afdeling. 

Natuurlijk hadden we even wat minder rennertjes 22 ( 7 renners overstap nieuwelingen) maar er is alweer aardig wat aanwas en komen we momenteel weer op ongeveer 30 renner/sters. 

Na een lang veldrit seizoen zijn we eind februari weer begonnen met de jeugdtrainingen. Na een maandje rust hadden ze er weer veel zin in, de opkomst was erg groot dus ook weer een teken dat ze er weer in zin in hadden.

Vanaf begin maart konden we weer op ons trainingsparcours terecht waar we elke dinsdag en donderdag de trainingen verzorgen. Regelmatig gaan we met onze jeugd ook buitenritten rijden. dit vooral om aan hun techniek te werken wat betreft waaiers en het trainen van langere stukken op snelheid. En natuurlijk om wat variatie in de trainingen te krijgen.

Ook hebben we natuurlijk al diverse activiteiten met de jeugdafdeling gehad.
Te beginnen met het jeugdkamp (trainingskamp). De Sjors sportieve dagen, dit is voor de kinderen uit de regio die kennis willen maken met het wielrennen. Hiervoor konden ze 3 dinsdagen bij ons terecht en werden er 3 trainingen verzorgd voor deze jongens en meisjes. Hieraan deden ongeveer elke keer 20 kinderen mee.

Ook zijn we dit jaar weer een dagje naar de Ardennen geweest met cat. 4, 5, 6 en 7. Op zondag 28 juni zijn er weer de clubkampioenschappen geweest.

Dus voldoende activiteiten voor onze jeugdleden.

Dat het goed gaat zien we denk ik vooral in de wedstrijden waar we elke week goed mee doen. Kijken we nog niet eens naar de uitslagen maar naar die kinderen die voorheen niet mee konden maar nu bijna allemaal goed mee doen.

Alle renners die regelmatig een wedstrijd rijden hadden zich  dan ook allemaal geplaatst voor het NK. Dat zijn natuurlijk ook overwinningen.

Na de vakantie begint het 2e gedeelte van het wegseizoen. Waar we weer een prachtig evenement organiseren bij WV Schijndel. Namelijk de jaarlijkse koppeltijdrit in september.

Iedereen een fijne vakantie,

Jeugdtrainers & begeleiding van WV Schijndel