Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 21.12.2018
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video:

Gevarieerd deelnemersveld in Boxtels veldritweekend

Het gebied rond Recreatieplas De Langspier in Boxtel is op 22 en 23 december het strijdtoneel voor de veldritten voor jeugdrenners en senioren tijdens het Rabobank Wielerweekend. Op zaterdag 22 december vanaf 11.00 uur wordt gestart met de Toelen & Partners Jeugdveldrit voor KNWU-jeugd in de leeftijd van 7 tot en met 14 jaar. Een dag later komen de senioren-categorieën in actie tijdens de Rabobank Cyclocross. De organisatie van het evenement is in handen van WV Schijndel en de Stichting Wielerbelangen Boxtel.

Bij de Toelen & Partners Jeugdveldrit komen op 22 december honderden renners uit heel Nederland aan de start. Deze veldrit is voor de jongeren een van de laatste voorbereidingswedstrijden op het NK veldrijden voor jeugd, dat op 26 januari 2019  in Helmond wordt gehouden. De jeugdwedstrijden beginnen om 11.00 uur en gaan door tot omstreeks 15.00 uur.

Cas Krebbers en Thom van Herwaarden zijn namens de organiserende wielervereniging de grootste kanshebbers voor een plaats op het erepodium.

Op de deelnemerslijst van de Rabobank Cyclocross, die op 23 december wordt verreden, staan in elke categorie wel een aantal nationale toppers aan de start. ’s Ochtends om 10.00 uur komen als eerste de amateurs/sportklasse renners in actie op het parcours, dat grotendeels is uitgezet langs de oevers van De Langspier. Kanshebbers in deze categorie zijn onder andere plaatselijk favoriet Klaas Groenen, Tommy Oude Elferink uit Nieuwveen en Yannick Runhart uit Apeldoorn.

Bij de masters 40+, die om 11.00 uur van start gaan, is Micha de Vries uit Hilversum een van de favorieten. Andere bekende namen die aan het vertrek komen, zijn onder meer de wereldkampioen veldrijden masters 55-59 jaar Michel Groenendaal, Maikel Govaerts, Wilfred Veldkamp, Jos Bogaerts, en  Lars Rietveld.

Ook bij de elite- en junior-vrouwen, die om 12.00 uur vertrekken, belooft het een spannende wedstrijd te worden, waarin jonge talenten de strijd met elkaar aangaan. Hier mag vuurwerk verwacht worden van onder andere Bianca van den Hoek, Lotte Jacobs, Elodie Kuijper, Femke Gerritse en Karlijn Swinkels. Bij de nieuweling-meisjes, die twee minuten later van start gaan dan de vrouwen, lijken de zussen Senne en Mirre Knaven, Britt Kerste en Julia Kopecky de belangrijkste kandidaten voor het podium.

De nieuwelingen horen het startschot klinken om 13.00 uur. In deze categorie gaan regiorenners Bailey Groenendaal (Schijndel), Tom Schellekens(Schijndel) en Jordi van Heijst (Den Dungen) de strijd aan met veelwinnaar Tibor Del Grosso.

Het Rabobank Wielerweekend in Boxtel wordt om 14.00 uur afgesloten met de koers voor elite/beloften en junioren (die twee minuten later van start gaan). De meest bekende namen op de startlijst bij de elite/beloften zijn die van Kyle Agterberg en Martijn Budding. Budding werd enkele jaren geleden achter Mathieu van der Poel nog tweede werd bij het WK veldrijden voor junioren. Naast deze bekende namen mag ook het nodige vuurwerk worden verwacht van Eddy van IJzendoorn en Thymen Arensman. Bij de junioren springen de namen van Pete Uptegrove, Dylan Strik en Twan van der Drift er het meest uit.

Alle ingrediënten voor een sportief veldritweekend rond Recreatieplas De Langspier op 22 en 23 december zijn aanwezig. Bovendien is de toegang voor het publiek gratis. Iedereen is daarom van harte welkom om op deze dagen een kijkje te komen nemen.

Programma Rabobank Wielerweekend

- Zaterdag 22 december Toelen & Partners Jeugdveldrit
Aanvang wedstrijden vanaf 11.00 uur tot circa 15.00 uur

- Zondag 23 december Rabobank Cyclocross

10:00 uur Amateurs                                                                       
11:00 uur Masters 40+                                                                        
12:00 uur Elite-Vr. / Belofte-Vr. / Amateur-Vr. / Junior-Vr.
12.02 uur Nieuweling-Meisjes                                                       
13:00 uur Nieuwelingen                                                                
14:00 uur Elite / Beloften                                                               
14:02 uur Junioren                                                                         

Kijk voor meer informatie op www.cyclocrossboxtel.nl of www.wvschijndel.nl