Pauliena Rooijakkers Europees Kampioen Strandrace. Mike Teunissen behaald zilver bij de mannen

In Scheveningen werd op zondag 9 december het Europees Kampioenschap MTB Strandrace verreden. Pauliena Rooijakkers veroverde de Europese titel. Rooijakkers was op voorhand samen met Riejanne Markus de favoriet. De teamgenoten van Waow Deals reden de gehele koers hadden samen. Bij de laatste strandopgang van de Pier reed Rooijakkers definitief weg van haar belaagster. Rozanne Slik (Groupama FDJ) finishte als derde. ‘’We waren bij de start al meteen weg. Tessa Neefjes zat er nog even bij, maar uiteindelijk bleef ik met Riejanne over. Ik liep bij de looppassage aanvankelijk weg van Riejanne, maar zij kwam tegen de wind in toch weer terug. Op het laatste stuk ben bij De Pier ben ik van haar weggereden’’, aldus de Rooijakkers. Rooijakkers vliegt op maandag samen met ploeggenote Markus naar Spanje op zich daar bij haar ploeggenoten in Denia (Calpe) te voegen voor een trainingskamp als voorbereiding op het wegseizoen.

Bij de heren behaalde Mike Teunissen een zilveren medaille achter Lars Boom uit Vlijmen. Teunissen reed door een schuiver en een aflopende ketting de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Hij kon iedereen nog achterhalen behalve Boom. De renner van Lotto-Jumbo kwam alleen aan op de boulevard in Scheveningen. Mike en Bram Imming kwamen binnen met een achterstand van respectievelijk 40 en 41 seconden waardoor er een volledig Nederlands podium was. Tim Kerkhof legde beslag op een 7de plaats terwijl Robin Blummel als 19de eindigde. Sjors van Zandbeek werd 67ste en Youri van Esch 73ste.

De race ging zondag over 54 kilometer en voerde de deelnemers via de duinen van Katwijk weer terug naar Scheveningen. Op de boulevard voor het Kurhaus was de start- en finishlijn getrokken. Van de 94 deelnemers bij de mannen kwamen er 83 uit Nederland.

Foto's met dank aan Stephane Tillet-Lannegrand & UEC

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 09.12.2018
  • Type: Veldrijden
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: