Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 25.11.2018
  • Type: Baan
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK Baan Teams: Chris Kisters wint goud en zilver, Stijn Hanegraaf wint brons

Chris Kisters heeft op zondag 25 november op het NK Baan voor Teams in Apeldoorn een gouden en een zilveren medaille behaald. Op het onderdeel ploegenachtervolging voor de jeugd behaalde hij samen met Dirk Darding, Ryan Gal en Martijn Mulder de Nederlandse titel. Zij waren ruim 2 seconden sneller dan hun concurrenten. Op het onderdeel teamsprint voor de jeugd behaalde hij met zijn koppelgenoot Stijn Berentsen de zilveren medaille. In deze teamsprint behaalden Floris Demuyt en Siemen Hooiveld de 11e plaats.

In de categorie der nieuwelingen behaalde Stijn Hanegraaf een bronzen medaille op de ploegenachtervolging. In de kwalificatie reed hij samen met Rick Hezeman, Steyn Lamberink en Leon Ellermann de vierde tijd. In een hele spannende finale om de 3e en 4e plaats reden ze een zeer vlakke race en zetten ze een achterstand van 3 sec om in een hele nipte winst, genoeg voor het brons. In de teamsprint behaalde Stijn (met Lars Romijn en Wouter van de Weerdhof) een 6e plaats.

Bij de vrouwen behaalde Fleur Nagtegaal (met Oriana Soerwijn) een 8ste plaats op de teamsprint. In de ploegenachtervolging behaalde Fleur (met Carolien de Bruin, Daniek Hengeveld en Maud Rijnbeek) een 5de plaats.