Tour of Turkey

Koen de Kort en Mike Teunissen namen van 9 tot en met 14 oktober in Turkije deel aan de 54th Presidential Cycling Tour of Turkey, een WorldTour etappewedstrijd. De eerste etappe op dinsdag 9 oktober met start en finish in Konya over 150 kilometer eindigde in een massasprint. Mike eindigde als 34ste terwijl Koen als 67ste eindigde.

Ook de tweede etappe van de Tour of Turkey, welke gehouden werd op woensdag 10 oktober, eindigde in een massasprint. De etappe met start en finish in Antalya over 154.1 kilometer werd gewonnen door de Ier Sam Bennett. Mike eindigde als 29ste en Koen eindigde als 46ste.

De derde etappe in de Ronde van Turkije welke ging van Fethiye naar Marmaris over 137.2 kilometer eindigde net als de twee eerdere etappes in een massasprint. Teunissen eindigde als 35ste terwijl Koen, die zijn teamgenoot Degenkolb 3de zag worden, als 78ste eindigde.

De vierde etappe in de Tour of Turkey ging op vrijdag 12 oktober van Marmaris naar Selçuk over 206.9 kilometer. De aankomst was bergop. Geen grote col maar wel een flinke berg. Mike liet zich in deze etappe goed van voren zien. Hij eindigde net achter een groepje van 13 renners op 9 seconden als 15de. De Kazach Alexey Lutsenko van Astana toonde zich de snelste. Koen eindigde in een klein groepje op 4.14 min. als 63ste.

De voorlaatste etappe van de Tour of Turkey ging op zaterdag 13 oktober van Selçuk naar Manisa over 137.3 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint waarbij Koen zijn ploeggenoot John Degenkolb met een 2de plaats achter de Colombiaan Álvaro José Hodeg naast de dagzege greep. Mike eindigde als 39ste en Koen werd 91ste.

In de slotetappe van Bursa naar Istanbul over 166.7 kilometer werd Mike in de laatste bocht gehinderd door een renner die viel. Mike moest even uit zijn pedaal en het duurde langer dan normaal om zijn pedaal vast te klikken. Mike sprintte nog naar een mooie 4de plaats maar greep net naast de bonificatieseconden waardoor hij 13de bleef in het algemeen klassement. Hij was wel de eerste Nederlander. De Spanjaard Eduard Prades werd in de etappe 2de achter de Ier Bennet en kon met de 5 seconden bonificatie bij de Kazach Lutsenko langszij komen in het algemeen klassement. Op grond van alle etappe klasseringen werd Prades de eindwinnaar. Koen eindigde in de etappe als 87ste op 1.19 min. In het algemeen klassement werd hij 58ste.

 

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.10.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: