• Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

WV Schijndel algemeen clubkampioen van Nederland

Op zaterdag 29 september werd in Dronten het Nederlands Clubkampioenschap verreden, beter bekend als het NCK. WV Schijndel nam hier in vier categorieën deel. De A-categorie diende een afstand af te leggen van 52 kilometer. Voor zowel de B- en C-categorie was de af te leggen afstand 34,3 kilometer. De titelstrijd voor de D-categorie ging over 12 kilometer.

Maikel Stam, Sjors van Zandbeek, Jody Jochems en Mitchel Vink gingen om 10.17 uur van start voor het kampioenschap in de B-categorie over 34,3 kilometer. Deze vier renners reden naar een keurige 6de plaats met een tijd van 43.54 min. Dat was 1.49 min. langzamer dan de winnende tijd van AWV de Zwaluwen uit Doetinchem. Ver. Cycling Club Monkey Town uit Purmerend won het zilver op 34 seconden terwijl WV de Jonge Renner uit Oosterhout het brons behaalde op 1.17 min.

In de C-categorie behaalden Pauliena Rooijakkers, Femke Gerritse, Julia van Bokhoven en Lisa van Helvoirt, die op het laatste moment ingevallen was voor de zieke Pien Limpens, een zeer mooie 4de plaats. Zij waren om 10.52 uur van start gegaan voor de tijdrit over 34,3 kilometer en zetten een tijd van 47.28  min. op de klokken. Met twee junior-vrouwen en een nieuweling-meisje in de gelederen was dit natuurlijk een puike prestatie ook met het oog op de toekomst. Hun tijd was maar 1.04 min langzamer dan de winnaars van het goud, WV Noord-Holland uit Alkmaar. WTC de Amstel uit Amstelveen won brons op 28 seconden en WV de Kannibaal uit Noordenveld werd derde op 39 seconden.

In het kampioenschap van categorie D (jeugd) behaalde WV Schijndel een mooie 7de plaats. Vorig jaar werd nog het officieuze kampioenschap in deze categorie behaald. De ploeg ging daarom dit jaar als laatste om 13.35 uur van start. De ploeg bestaande uit Laszlo van Melis (cat.7), Daan van den Eijnde (cat. 7), Roel Vrancken (cat. 7) en Thom van Herwaarden (cat. 6) een tijd van 16.56 min. op de klokken. Dit was 44 seconden langzamer dan de ploeg van WV Noord-Holland. Die waren 1 seconde sneller dan Westland Wil Vooruit uit Honselersdijk. AR en TV de Adelaar uit Apeldoorn behaalde op 13 seconden de bronzen medaille.

De laatste ploeg van WV Schijndel ging om 16.10 uur van start. Mike Teunissen, Robbie van Bakel, Robin Blummel, Paul Gruithuijzen, Jarno van Esch en Teun Teulings behaalden een zeer fraaie vierde plaats. Maar er had nog meer ingezeten aangezien 3 kilometer voor het einde Robin werd geconfronteerd met een lekke band en men reed voor plek 3. De 52 kilometer werden uiteindelijk afgelegd in een tijd van 59.47 min. Dit was op 1.17 min. van UWTC de Volharding uit Utrecht. ZWC D.T.S. uit Zaandam eindigde als 2de op 16 seconden. De Jonge Renner werd 3de op 54 seconden.

Aangezien deze laatste ploeg in het overkoepelend klassement meer dan 1.30 min. moest goed maken op WV Schijndel en daar dus niet in slaagde won WV Schijndel het overkoepelend klassement en kan zich daarmee de beste vereniging van Nederland noemen. WV de Jonge Renner werd 2de en WTC de Amstel 3de. Vierde werd NWV Groningen en 5de GRC Jan van Arckel.

Categorieën

Er wordt gereden in 5 verschillende categorieën:
A.        Professional-A en -B, Elite-man, Belofte-man, Amateur-man, Sportklasse-man, Elite-vrouw, Belofte-vrouw, Amateur-vrouw
B.        Junior-man, Nieuweling-man, Junior- vrouw* en Nieuweling-meisje*
C.        Elite-vrouw, Belofte-vrouw, Amateur-vrouw, Junior-vrouw en Nieuweling-meisje
D.        Jeugdrenners, vanaf categorie 5 jongens en categorie 4 meisjes
E.        Bedrijvencompetitie (officieuse wedstrijd)

*          Per vereniging mag er maximaal 1 ploeg per categorie deelnemen. met uitzondering van de B en D categorie.

Een vereniging mag in de B categorie 2 teams opstellen als er 1 van de 2 teams een volledig vrouwenteam is bestaande uit Junioren Vrouwen en Nieuweling-meisjes, bij mixed teams is er één team per vereniging toegestaan. Er wordt van de B categorie maar 1 uitslag opgemaakt.

Een vereniging mag in de D categorie 2 teams opstellen als er 1 van de 2 teams een volledig vrouwenteam is bestaande uit Jeugdrenners, vanaf categorie 4 meisjes, bij mixed teams is er één team per vereniging toegestaan. Er wordt van de D categorie maar 1 uitslag opgemaakt.

Aantal renners/rensters per ploeg

A-ploegen mogen maximaal uit 6 renners bestaan. B-, C- en D-ploegen uit maximaal 4 renners/rensters. Het minimaal startende aantal renners per ploeg is voor de A-categorie 4 renners en bij de B-, C- en D-ploegen 3 renners/rensters.
Licentiehouders mogen enkel voor de vereniging uitkomen die vermeld staat op hun licentie. Basislidmaatschap van een andere vereniging (KNWU of NTFU) geeft geen startrecht voor die club ook al rijdt de op de licentie vermelde vereniging niet of is men niet geselecteerd.

Overkoepeled klassement
Clubs die in de A, B, C en D categorie starten dingen mee naar de titel voor het algemeen kampioenschap. Het klassement wordt samengesteld door alle tijden op te tellen. De winnende vereniging wordt ook gehuldigd tijdens de offiele huldiging rond 17.45 uur.

Communicatieapparatuur

Het gebruik van communicatieapparatuur (oortjes) is toegestaan voor de categorieën A, B en C. Categorie D, jeugd dus NIET

Transponders

Renners/rensters zijn verplicht om hun eigen transponder, die zij bij de KNWU geregistreerd hebben, op de voorgeschreven wijze aan de voorvork van hun (tijdrit)fiets te bevestigen.