Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 27.09.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Zaterdag a.s. NCK in Dronten

A.s. zaterdag 29 september wordt in Dronten het Nederlands Clubkampioenschap verreden, beter bekend als het NCK. WV Schijndel zal hier in vier categorieën deelnemen. De A-categorie dient een afstand af te leggen van 52 kilometer. Voor zowel de B- en C-categorie is de af te leggen afstand 34,3 kilometer. De titelstrijd voor de D-categorie gaat over 12 kilometer.

Selecties WV Schijndel voor het NCK:

A categorie: (starttijd 16:10 uur)
Mike Teunissen
Robbie van Bakel
Robin Blummel
Paul Gruythuizen
Jarno van Esch
Teun Teulings

B categorie: (starttijd 10:17 uur)
Maikel Stam
Sjors van Zandbeek
Jody Jochems
Mitchel Vink

C categorie: (starttijd 10:52 uur)
Pauliena Rooijakkers
Femke Gerritse
Julia van Bokhoven
Pien Limpens

D categorie: (starttijd: 13.35 uur)
Laszlo van Melis
Daan van den Eijnde
Roel Vrancken
Thom van Herwaarden

Categorieën

Er wordt gereden in 5 verschillende categorieën:
A.        Professional-A en -B, Elite-man, Belofte-man, Amateur-man, Sportklasse-man, Elite-vrouw, Belofte-vrouw, Amateur-vrouw
B.        Junior-man, Nieuweling-man, Junior- vrouw* en Nieuweling-meisje*
C.        Elite-vrouw, Belofte-vrouw, Amateur-vrouw, Junior-vrouw en Nieuweling-meisje
D.        Jeugdrenners, vanaf categorie 5 jongens en categorie 4 meisjes
E.        Bedrijvencompetitie (officieuse wedstrijd)

*          Per vereniging mag er maximaal 1 ploeg per categorie deelnemen. met uitzondering van de B en D categorie.

Een vereniging mag in de B categorie 2 teams opstellen als er 1 van de 2 teams een volledig vrouwenteam is bestaande uit Junioren Vrouwen en Nieuweling-meisjes, bij mixed teams is er één team per vereniging toegestaan. Er wordt van de B categorie maar 1 uitslag opgemaakt.

Een vereniging mag in de D categorie 2 teams opstellen als er 1 van de 2 teams een volledig vrouwenteam is bestaande uit Jeugdrenners, vanaf categorie 4 meisjes, bij mixed teams is er één team per vereniging toegestaan. Er wordt van de D categorie maar 1 uitslag opgemaakt.

Aantal renners/rensters per ploeg

A-ploegen mogen maximaal uit 6 renners bestaan. B-, C- en D-ploegen uit maximaal 4 renners/rensters. Het minimaal startende aantal renners per ploeg is voor de A-categorie 4 renners en bij de B-, C- en D-ploegen 3 renners/rensters.
Licentiehouders mogen enkel voor de vereniging uitkomen die vermeld staat op hun licentie. Basislidmaatschap van een andere vereniging (KNWU of NTFU) geeft geen startrecht voor die club ook al rijdt de op de licentie vermelde vereniging niet of is men niet geselecteerd.

Communicatieapparatuur

Het gebruik van communicatieapparatuur (oortjes) is toegestaan voor de categorieën A, B en C. Categorie D, jeugd dus NIET

Transponders

Renners/rensters zijn verplicht om hun eigen transponder, die zij bij de KNWU geregistreerd hebben, op de voorgeschreven wijze aan de voorvork van hun (tijdrit)fiets te bevestigen.

Clubkleuren

De vereniging is verplicht te rijden in de officieel geregistreerde clubkleuren. De deelnemende beroepsrenners moeten eveneens rijden in het tricot van hun vereniging. Wel zijn ze vrij om reclame te voeren op de broek en de helm. Snelle pakken zijn toegestaan in uniforme clubkleuren.