Sissy van Alebeek nieuwe assistent ploegleidster junior-vrouwen

Voor het komend seizoen zal de begeleiding voor de junior-vrouwen van Wielervereniging Schijndel worden versterkt met de komst van Sissy van Alebeek. Sissy zal de rol gaan invullen van assistent ploegleidster.

De vereniging is zeer verheugd dat Sissy haar kennis wil delen. Sissy, die haar wielercarrière begon bij WV Schijndel, is zelf jaren een verdienstelijk renster geweest met als hoogtepunt het behalen van de nationale titel in 2001 bij de elite-vrouwen op de weg in Nijmegen. Verder staan er vele overwinningen op de weg en baan achter haar naam. Zij heeft jaren in de ploeg van Leontien van Moorsel gereden. Na afloop van haar actieve carrière had ze haar eigen wielerploeg Odysis. Na het beëindigen van haar eigen wielerploeg heeft ze jaren gewerkt voor de professionele wielerploegen Skil-Shimano en Argos-Shimano.

“Ik was op zoek naar een assistent ploegleidster”, aldus ploegleider Angelo van Melis. “Ik ken Sissy al sinds mijn jeugd en mijn voorkeur ging uit naar een dame die zelf had gekoerst en de meeste wedstrijden zelf ooit heeft gereden zodat er ervaring en parcourskennis bij komt. Parcourskennis mis ik in nu de wedstrijden. Verder is Sissy een renster geweest die het maximale uit haar carrière heeft gehaald door haar inzicht in de koers en haar fanatisme. Met daarbij haar achtergrond als ploegleidster is het voor mij de ideale combinatie om deze functie te vervullen.”

“In het voorjaar maakte ik via mijn werk TUI Sports op Mallorca voor het eerst kennis met deze groep”, geeft Sissy aan. “WV Schijndel was hier op trainingskamp en via mijn werk bij TUI Sports verzorgde ik de reis. Vanaf toen ben ik deze dames fanatieker gaan volgen en medio juli vroeg Angelo of ik interesse had om samen met hem de junior-vrouwen te begeleiden. Na een eerste gesprek merkte ik direct dat ik zeer enthousiast was en dat het een fijne groep is om mee gaan te werken. Dus ik wil graag mijn bijdrage leveren aan dit project door mijn kennis te delen en ze voor te bereiden op de overstap naar de elite-vrouwen.”

Komend seizoen is de doelstelling van WV Schijndel om met de junior-vrouwen deel te nemen aan de clubcompetitie voor vrouwen. Verder staan alle Nederlandse wedstrijden en de UCI Nation Cup op het programma. WV Schijndel gaat bij de junior-vrouwen in 2019 werken met een selectie. Twee rensters hieruit, Femke Gerritse en Silke Smulders, zijn ook actief als lid van de nationale selectie van talentcoach Loes Gunnewijk. Naast de selectie komt er een werkgroep van junior-vrouwen en nieuweling-meisjes die de stap kunnen maken naar de junior-vrouwen selectie. Voor deze laatste groep is het zeer interessant om via deze weg zich verder te ontwikkelen. In deze werkgroep zit o.a. nieuweling-meisje Elise Uijen die uit de opleiding komt van WV Schijndel. Elise maakte dit jaar al een mooie start bij de nieuweling-meisjes met o.a. een 3de plaats op het NK tijdrijden. Bij de nieuweling-meisjes is er nog ruimte voor rensters die aan dit project mee willen doen bij interesse kunnen ze contact opnemen met Angelo van Melis.

Voor komend seizoen zal het team bestaan uit

Rensters selectie

Julia van Bokhoven
Joan de Bruyn
Femke Gerritse
Fleur Nagtegaal
Lisa van Helvoirt
Mickey Nijkamp
Karen Verdonck
Pien Limpens
Silke Smulders

*Werkgroep*
*Nieuweling-meisjes*
Elise Uijen
Lonneke Prevaes
Bibi Arts
Meis Vermeulen
*Junior-vrouwen *
Mischa Struik

*Junior-vrouwen*
Ploegleider Angelo van Melis
Ass. Ploegleidster Sissy van Alebeek

*Nieuweling-meisjes*
Ploegleider Erik Lathouwers

*Soigneur *
Kelly Libregts

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 13.09.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: