Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 02.09.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Boels Ladies Tour Junior-Vrouwen & Nieuweling-Meisjes

Op zaterdag 1 en zondag 2 september werd er de Boels Ladies Tour Junior-Vrouwen & Nieuweling-Meisjes verreden. Op zaterdag vormde het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard het decor voor de eerste etappe. Op zondag 2 september werd de 2de etappe in Roosendaal verreden.

De wedstrijd voor nieuweling-meisjes op het Tom Dumoulin Bike Park eindigde op zaterdag in een massasprint waarin Elise Uijen een mooie 2de plaats behaalde. Lisa van Helvoirt eindigde als 11de. Lonneke Prevaes werd 32ste

Ook de wedstrijd van de junior-vrouwen eindigde in een massasprint. Deze massasprint werd ontsierd door een valpartij waarbij Femke Gerritse betrokken was en de andere vrouwen van WV Schijndel gehinderd werden. Silke Smulders werd 11de, Pien Limpens 16de, Julia van Bokhoven 30ste. Femke eindigde nog als 33ste, Karen Verdonck werd 39ste en Dieke Hendriks als 45ste.

Op zaterdagmiddag werd er ook nog een tijdrit verreden over 2.3 kilometer voor alle deelneemsters. Bij de nieuweling-meisjes behaalde Elise een 4de plaats. Lisa zette de 8ste tijd neer. Lonneke werd 36ste.

Femke behaalde in de tijdrit voor de junior-vrouwen een 12de plaats. Pien eindigde als 15de, Silke als 18de, Julia als 19de, Dieke als 30ste en Karen als 34ste.

De nieuweling-meisjes van WVS reden op zondag een aanvallende wedstrijd maar ze misten helaas de slag. 5 rensters wisten uit de greep van het peloton te blijven waardoor Elise een 3de plaats in het algemeen klassement aan haar voorbij zag gaan. Haar 4de plaats in het algemeen klassement had ze mede te danken aan Lisa die zich heel professioneel opstelde door te laten zien een echte teamplayer te zijn! In het peloton sprintte Elise naar plaats 7 en Lisa van  naar plaats 22. Lonneke werd als 30ste geklasseerd.

De wedstrijd voor junior-vrouwen op zondag eindigde in een massasprint waarin Silke Smulders als 9de eindigde. Femke Gerritse werd 13de, Pien Limpens 15de en Karen Verdonck 27ste. Dieke Hendriks werd als 36ste geklasseerd en Julia van Bokhoven als 39ste.

 

Aanstaande vrijdag starten de meiden in de internationale Watersley Ladies Challenge.