Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.09.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Boels Ladies Tour (2.WWT)

Pauliena Rooijakkers nam van 28 augustus tot en met 2 september met Waowdeals cyclingteam deel aan de Boels Ladies Tour (2.WWT). In de proloog te Arnhem op dinsdag over 3.3 kilometer behaalde zij een 43ste plaats op 26 seconden van Annemiek van Vleuten.

In de tweede etappe met start en finish in Nijmegen over 132.2 kilometer op woensdag 29 augustus wil het peloton in diverse groepen uiteen. Rooijakkers eindigde in de tweede grote groep die op ruim 3 minuten over de streep kwam van Annemiek van Vleuten als 49ste.

Op donderdag 30 augustus werd de derde etappe verreden. Deze etappe met start en finish te Gennep ging over een afstand van 129 kilometer. De etappe eindigde in een massasprint die gewonnen werd door de Deense Amalie Dideriksen. Rooijakkers eindigde op 1.17 min. als 79ste.

De vierde etappe welke op vrijdag 31 augustus gehouden werd ging van Stramproy naar Weert over 124.3 kilometer. Deze etappe eindigde net als de etappe er voor in een massasprint. Rooijakkers eindigde na gedane arbeid voor haar ploeg als 83ste op 2.12 min.

Voor Rooijakkers was de etappe op zaterdag 1 september de laatste etappe in deze meerdaagse. Zijn kon de etappe met start en finish in Sittard over 158.4 kilometer niet tot een goed einde brengen.