Omloop van Valkenswaard: Robin Blummel zegeviert

Robin Blummel heeft op zondagmiddag 26 augustus de wedstrijd Omloop van Valkenswaard voor beloften op zijn naam geschreven. Blummel, uitkomend door DESTIL cyclingteam, was de snelste van een kopgroep van 5 renners. WV Schijndel nam in een combinatie met WV Breda met ieder 3 beloften deel aan deze klassieker. Na een zware koers over kasseien en gravelstroken werd Paul Gruithuijzen 17de, Teun Teurlings 48ste, Kevin Reuvers 50ste en Gijs Hendrik 54ste. Jarno van Esch moest uit koers ivm een lekke band en Julian van Winden ivm een zware val op de kasseien. 

Maikel Stam behaalde in de klassieker voor junioren na 2 uur en 50 minuten een mooie 5de plaats. Maikel maakt deel uit van een kopgroep van 5 renners. Maar 35 renners wisten deze zware klassieker tot een goed einde te brengen. Sjors van Zandbeek was ook een van hen, hij eindigde in groep op ruim 4 minuten van de eersten als 29ste.

Bij de nieuwelingen eindigde de klassieker na bijna twee uur in een massasprint van zo'n 40 renners waarin Max Mosmuller een 12de plaats behaalde. Stijn Hanegraaf werd 19de en Tijn Louwerensen 23ste.

Foto: Podium beloften (dank aan Erwin Rijkers/Brabant Cycling)

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.08.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: