Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 07.07.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Ronde van Twente

Op zaterdag 7 juli werd in en rondom Enter de Ronde van Twente georganiseerd. Een 4-tal klassiekers voor nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junior-vrouwen en voor junioren. De klassiekers voor de nieuweling-meisjes en junior-vrouwen waren gecombineerd. Na 10km wedstrijd werd de koers geneutraliseerd vanwege een massale valpartij waar Elise Uijen, Julia van Bokhoven, Fleur Nagtegaal en Piem Limpens bij betrokken waren. Daarna werd er opnieuw gestart en werd de koers een ware slijtage slag voor velen met in de eerste groep Femke Gerritse, Silke Smulders, Julia , Lisa van Helvoirt, Elise, Fleur en Pien. De laatste 2 rensters moesten de groep helaas laten gaan door materiaaldefect wat ze hadden opgelopen bij de grote valpartij eerder in de wedstrijd. Dieke Hendriks en Lonneke Prevaes kwamen in de 2de groep terecht welke na 60 km uit koers werd gehaald. Uiteindelijk draaide het uit op een massasprint van 40 rensters. Lisa van Helvoirt eindigde als 3de bij de nieuweling meisjes en Elise Uijen werd 6de. Femke Gerritse behaalde bij de junior-vrouwen een 8ste plaats. Silke Smulders eindigde als 10de. Julia van Bokhoven eindigde als 20ste.

In de klassieker voor junioren zat Mitchell Vink in de kopgroep van 5 renners. Hij eindigde op een mooie 4de plaats. Marco Ehlert legde beslag op een 45ste plaats. Sep Schuurman moest voortijdig de wedstrijd verlaten.

Bij de nieuwelingen behaalde Max Moxmuller een 21ste plaats. Tijn Louwerensen werd 26ste. Tijn van Zandbeek Tijn & Luke Leus en Stijn Peters moesten voortijdig de wedstrijd staken.