Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.07.2018
  • Type:
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video:

In Memoriam: Maria van Hemmen

Op vrijdag 29 juni hebben wij met grote verslagenheid kennis genomen van het overlijden van ons erelid en oud-bestuurslid Maria van Hemmen. Ondanks dat we wisten dat ze ziek komt haar overlijden toch onverwachts. Maria was in de jaren '80 en '90 bijna 15 jaar lang bestuurslid van Wielervereniging Schijndel. In de jaren 1982 t/m 1993 bekleedde zij de rol als secretaris binnen het bestuur.

Maria van Hemmen was in de jaren ’80 en ’90 één van de kenmerkende gezichten van de Wielervereniging Schijndel.  Zij was samen met Antoon Russens en Henk de Laat de drijvende kracht achter de organisaties van de beroemde Lus van Schijndel en de talloze aankomsten van Olympia’s Tour in Schijndel. Ook was zij één van de grote animatoren van het WVS Tourspel in die tijd. De computer had net zijn intrede gedaan en Maria hielp ieder jaar weer vrolijk mee om de deelnemerslijsten in te voeren.

Maria typeerde zich door eerlijkheid en vriendelijkheid. Zij hielp anderen altijd waar mogelijk. Zij inspireerde anderen waardoor het kader van onze vereniging groeide. Haar glimlach zullen we nooit vergeten.

Midden jaren 90 zegde Maria de wielersport vaarwel en stortte zich op allerlei andere taken in het vrijwilligerswerk zoals de Boschwegse Toneelgroep, KWF, bezorgservice van warme maaltijden voor ouderen en later ook de Skèndelse Kwis.

Op 29 april 2010 werd zij benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau voor al haar inzet voor de samenleving.

Met buitengewoon veel respect en waardering denken wij terug aan Maria.

Wij wensen Jan en familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Wielervereniging Schijndel

 

Foto: Maria van Hemmen en Antoon Russens poserend t.b.v. artikel over de Profronde Lus van Schijndel in de jaren '80