Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 27.06.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Femke Gerritse & Elise Uijen behalen brons op NK tijdrijden

Op woensdag 27 juni werd in Bergen op Zoom het NK tijdrijden verreden. Bij de junior-vrouwen behaalde eerstejaars junior-vrouw Femke Gerritse een mooie 3de plaats. Vorig jaar behaalde zij eveneens een bronzen medaille op het NK tijdrijden, toen nog bij de nieuweling-meisjes. Gerritse zette met 17.21 min. met nog 5 junior-vrouwen te finishen de tot dan toe snelste tijd op de klokken. De directe na haar gestarte Rozemarijn Ammerlaan uit De Lier dook met een tijd van 16.50 min. onder die van Gerritse. Uiteindelijk was het nog Britt Knaven uit Strijbeek die zich met een tijd van 17.06 tussen Ammerlaan en Gerritse nestelde op plaats 2. Silke Smulders legde beslag op een 8ste plaats en Pien Limpens zette de 18de tijd op de klokken.

Bij de nieuweling-meisjes was de titelstrijd zeer spannend. Lange tijd stond Elise Uijen, die een 4de tussentijd noteerde, met 18.10 minuten aan de leiding. Met nog 3 rensters te gaan stond de eerstejaars nieuwelinge nog steeds aan de leiding. Daniek Hengeveld uit Nootdorp zette ook een 18.10 minuten op de klokken maar de tweedejaars nieuweling-meisje was enkele duizendste van seconden sneller dan Elise. Nadat favoriete Sofie van Rooijen uit Driel langzamer was met een tijd van 18.15 min. was het podium al zeker voor Elise. Titelverdedigster Maud Rijnbeek uit Limmen toonde zich voor het tweede achtereenvolgende maal de snelste bij de nieuweling-meisjes. De tweedejaars verwees Hengeveld en Elise met een tijd van 8.01 min. naar het zilver en brons. Lisa van Helvoirt behaalde een 8ste plaats.

In het kampioenschap voor de beloften behaalde eerstejaars belofte Robin Blummel een mooie 7de plaats. Paul Gruithuijzen eindigde als 40ste en Jarno van Esch (ook een eerstejaars) behaalde een 45ste plaats.

Bij de nieuwelingen behaalde Jody Jochems een 10de plaats. De verschillen waren klein in deze categorie. Jody had een achterstand van 26 seconden op de winnaar die de nummers 2 en 3 maar respectievelijk 2 en 6 seconden voorbleef. Tom van de Weijdeven eindigde als 25ste en was daarmee de vijfde eerstejaars nieuweling in de uitslag. Stijn Hanegraaf zette een 33ste tijd neer en Max Mosmuller werd 40ste.

Ronan van Zandbeek, actief als assistent begeleider bij onze vereniging, behaalde bij de elite renners, waar Dylan van Baarle zegevierde voor Niki Terpstra en Wilco Kelderman, een 12de plaats. Hij was daarmee de beste elite renner zonder contract en kreeg daarmee het rood-wit-blauw om de schouders.