Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 23.06.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK Weg 15-18 jarigen te Philippine

Op zaterdag 23 juni werd in Philippine het NK op de weg voor 15 t/m 18 jarigen verreden. In het kampioenschap voor nieuweling-meisjes was er een kopgroep van 14 rensters. In deze kopgroep zat Lisa van Helvoirt. Zij behaalde na 60 kilometer in de eindsprint een 10de plaats. Elise Uijen sprintte vooraan in het peloton naar een 16de plaats.

De titelstrijd bij de junior-vrouwen werd al gedeeltelijk beslist op het moment toen er 10 vrouwen wegreden. Helaas zat er geen renster van WV Schijndel bij. De 10 rensters bleven vooruit en hadden na 80 kilometer wedstrijd 3 minuten voorsprong op het peloton. Silke Smulders probeerde na het ontstaan van de kopgroep nog wel de sprong te maken vanuit het peloton maar slaagde daar niet in. Uiteindelijk zaten de eerstejaars junior-vrouwen van WVS in het peloton vanaf plaats 11. Femke Gerritse werd 14de, Silke Smulders 15de en Pien Limpens 17de. Julia van Bokhoven eindigde op een halve minuut achter het peloton als 37ste. Enkele minuten later kwam Dieke Hendriks als 38ste over de eindstreep.

Foto's met dank aan: Femke Kuijpers, Jo Nederkoorn en Julia Zwaan

Bij de titelstrijd voor de nieuwelingen wist één renner na 80 kilometer het sprintende peloton nipt voor te blijven. In dit peloton sprintte Tijn Louwerensen naar een mooie 9de plaats. Stijn Hanegraaf werd 37ste en Max Mosmuller 38ste. Jody Jochems, die in het begin nog in de aanval was, eindigde als 51ste. 65 van de ruim 140 gestarte renners brachten het kampioenschap tot een goed einde.

Foto's met dank aan: Roland Hanegraaf

69 renners reden de titelstrijd uit bij de junioren na 120 kilometer. 5 renners bleven hier uit de greep van een groep van 23 renners. In een groep daarachter van zo'n 35 renners reed Aleksandr Maas naar een 46ste plaats en eindigde Mitchell Vink als 52ste. Michael Stam en Dennis Willems zaten ook in dezelfde groep en werden respectievelijk 57ste en 64ste.