Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.06.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

OVO Energy Women's Tour (2.WWT)

Pauliena Rooijakkers nam van 13 t/m 17 juni in Engeland deel aan de OVO Energy Women's Tour (2.WWT). De eerste etappe van Framlingham naar Southwold eindigde na 130 kilometer in een massasprint. Rooijakkers liet de sprint nagedane arbeid voor haar kopvrouwe Marianne Vos lopen en eindigde als 92ste op 38 seconden van de Belgische Jolien D'Hoore die zegevierde. Vos eindigde als beste Nederlandse op een 6de plaats achter D'Hoore.

De tweede etappe ging van Rushden naar Daventry en eindigde na 145 kilometer in een sprint van een verbrokkeld peloton waarin Marianne Vos nipt verslagen werd. De ploeggenote van Rooijakkers moest het onderspit delven tegen de Amerikaanse Coryn Rivera. Rooijakkers eindigde als 91ste op 9.29 min. van Rivera.

Op vrijdag eindigde de derde etappe van Atherstone naar  Royal Leamington Spa na 151 kilometer in een sprint van zo'n 50 rensters. Vos eindigde als 3de. Rooijakkers eindigde in de laatste groep als 83ste op 8.31 min. van de Amerikaanse Sarah Roy.

De voorlaatste etappe die ging van Wychavon District naar Worcester over 130 kilometer eindigde in een massasprint. Rooijakkers eindigde achter het peloton op 2.43 min. als 85ste. Marianne Vos werd 3de.

De slotetappe op zondag van Dolgellau naar Colwyn Bay  over 122 kilometer eindigde in een sprint van ruim 50 rensters. Rooijakkers had deze groep na gedane arbeid in de slotfase laten gaan. Zij eindigde als 58ste op 3.11 min. Kopvrouwe Marianne Vos sprintte naar een 3de plaats.

In het eindklassement werd Vos 2de op 11 seconden van Amerikaanse Rivera, Rooijakkers werd 76ste.