Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 28.06.2015
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

NK te Emmen

Op zondag 28 juni werd in Emmen het NK op de weg voor de profs verreden. Acht man, met daarbij Kobus Hereijgers, reden in de beginfase weg en omdat het peloton lang de benen stilhield, liep de kopgroep almaar verder uit, met een maximale marge van liefst 17.40. Met die enorme voorsprong dreigden zij het peloton zelfs te gaan dubbelen bij de 10 plaatselijke rondjes van 13,1 km. In dat geval zou de grote groep uit de koers genomen worden,maar zover kwam het niet. Het peloton gaf wat laat gas, moest nog 5.45 goedmaken op 50 km, maar had de vluchters met nog 7 km te gaan toch op tijd te pakken. Het draaide na 250 kilometer uit op een sprint van een uitgedund peloton waarbij het in de laatste gladde bochten nog uitkijken geblazen was. Waar Niki Terpstra uit Assendelft de sprint won voor zijn plaatsgenoot en ploeggenoot van Koen de Kort, Ramon Sinkeldam, daar eindigde Mike Teunissen als 17e. De Kort werd 35e, Hereijgers 48e

Een dag eerder op zaterdag 27 juni werd het NK op de weg gehouden voor beloften. Na 175 kilometer behaalde Robbie van Bakel een 26e plaats. De nationale titel ging naar Stan Godrie uit Zundert die daarmee de opvolger werd van Tim Kerkhof.

Sophie de Boer behaalde op het NK voor de vrouwen na 137.5 km een 58e plaats. De nationale titel was hier voor Lucinda Brand uit Rotterdam.