Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.05.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

91ste 1 Mei Prijs Hoboken(B)

WV Schijndel nam met een ploeg van 5 nieuwelingen op dinsdag 1 mei in België deel aan de 91ste 1 Mei Prijs Hoboken. Een wedstrijd over 78 kilometer met 116 renners verdeeld over 24 ploegen door een buitenwijk van Antwerpen. Eerst twee ronden van 20 km en daarna vijf rondes van 8km. Wind, veel obstakels (weg-meubilair, tramrails, en vluchtheuvels). Een hele mooie Belgische koers met ambiance en veel publiek.

Na 6 km demarreerde Jody Jochems uit het peloton en hij krijgt drie mannen mee. De voorsprong blijft een beetje hangen, wordt even kleiner, maar loopt dan door de goede samenwerking toch weer op. Bij de eerste doorkomt na 20 km 20 sec. voorsprong, bij de tweede doorkomt een minuut voorsprong. Op de vijf plaatselijke ronden rijden er nog drie mannen weg uit het peloton. Deze drie sluiten uiteindelijk aan waardoor er een kopgroep van zeven man ontstaat.

In de laatste ronde met een voorsprong van twee minuten op het peloton, heeft Jody nog twee keer geprobeerd om weg te springen uit de kopgroep. Dit om de sprint met zijn medevluchters te ontlopen. Helaas lukte deze pogingen niet, en sprintte Jody naar een 5de plaats. In het peloton eindigde Tijn Louwerensen als 24ste, Stijn Hanegraaf als 34ste, Max Mosmuller als 37ste en Tom van de Weijdeven als 51ste. Zij allen vervulden tijdens de vlucht van hun clubgenoot een controlerende rol in het peloton.

In het ploegenklassement werd een mooie 4de plaats behaald.