Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 29.04.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tour des Portes du Pays d'Othe(F)

WV Schijndel nam met een ploeg van 6 junioren in Frankrijk deel aan de internationale 2-daagse Tour des Portes du Pays d'Othe. Op zaterdag 28 april werd de eerste etappe verreden over een afstand van 93.5 kilometer. Deze etappe eindigde in een massasprint. In dit peloton eindigde Maikel Stam als 70ste, gastrenner Kars Ten Boske als 72ste, Sjors van Zandbeek als 73ste en Mitchell Vink als 97ste. Youri van Esch werd 151ste op ruim 19 minuten. 20 renners, onder wie Daan van Wieringen, konden deze etappe niet tot een goed einde brengen.

Op zondagmorgen werd er een ploegentijdrit over 16 kilometer verreden. Door de val in de laatste bocht door Sjors verloor de ploeg helaas kostbare tijd. Gelukkig konden ze hem weer op tijd oplappen en ging hij van start in de laatste etappe. Youri kwam op tijd binnen en kon ook aan de laatste etappe beginnen. De ploeg werd uiteindelijk 18de van de 30 deelnemende ploegen.

De slotetappe op zondagmiddag eindigde evenals de eerste etappe in een massasprint. Kars Ten Boske eindige in het peloton als 63ste, Mitchell Vink als 86ste en Maikel Stam als 89ste. Sjors van Zandbeek eindigde na zijn val eerder op de dag in de ploegentijdrit als 113de op 59 seconden. Youri van Esch moest voortijdig de strijd staken.

In het eindklassement werd Kars Ten Boske 61ste, Maikel Stam 62ste en Mitchell Vink 63ste. Alle drie op 1.48 min. van de eindwinnaar, de Fransman Hugo Page. Sjors van Zandbeek werd 83ste op 2.47 min.