Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 26.04.2018
  • Type:
  • Categorie: Clubnieuws
  • Fotoalbum:
  • Video:

Koninklijke onderscheiding Nol van der Heijden

Op 26 april werd onze gewaardeerde medewerker Nol van der Heijden koninklijk onderscheiden. Nol was er zichtbaar stil van.

1992 – 2003: vrijwilliger bij stichting Hulp aan Taganrog (ontwikkelen en het ondersteunen van sociale projecten in Oost-Europa). Hij hielp bij het laden van de hulpgoederentransporten (o.a. levensmiddelen, kledingpakketten, speelgoed). Het betrof hier zeer zwaar werk, doordat de stichting toen niet de beschikking had over hulpmiddelen bij het laden. Alles gebeurde handmatig. Daarnaast was decorandus ook beschikbaar bij het verzendklaar maken van de goederen. Dit betrof meerdere keren per maand. Alle spullen werden gesorteerd en nagekeken voordat deze op transport gingen.

1992 – heden: vrijwilliger bij de Wieler Vereniging Schijndel. Decorandus is lid van de werkploeg evenementen, die verantwoordelijk is voor de op- en afbouw van de evenementen die de wielervereniging organiseert. Het betreft o.a. de jaarlijkse wielerrondes in Schijndel voor de jeugd en senioren en de jaarlijkse veldrit, maar ook de diverse NK's veldrijden voor de jeugd. Tijdens deze evenementen is decorandus o.a vrijwilliger bij de kassa, vlaggenist en verkeersregelaar. Vooraf is decorandus bezig met de nodige voorbereidingen van het evenement. Er zijn zo'n 30 evenementen per jaar. Naast zijn inzet als vrijwilliger evenementen yerzorgt decorandus sinds 2012 ook het sportcomplex van de wielervereniging, de Leemputbaan. In de winter worden er op en rond de Leemputbaan veldrittrainingen gehouden voor de jeugdafdeling en voor de senioren. Decorandus houdt zich bezig met het onderhoud van de wielerbaan en zorgt dat de leden kunnen trainen op de wielerbaan. Daarnaast onderhoudt hij mede de accommodatie die gedeeld wordt met schaatsvereniging Thialf. Na de trainingen en wedstrijden zorgt decorandus ervoor dat alles netjes achterblijft. Decorandus verleent ook hand-en-spandiensten i.v.m. de uitbreiding van de huidige wielerbaan en de
realisatie van een clubgebouw.

2003-2017: vrijwilliger bij stichting Caritas Schijndel, die nauw samenwerkt met de stichting Caritas Catolica Oradea van het bisdom Oradea in Roemenië. Decorandus was sinds de oprichting een zeer gewaardeerde hulp bij het laden van jaarlijks zo'n 10 megatrailers met hulpgoederen, bestemd voor het bisdom Oradea in Roemenië. Het betrof zwaar werk gezien de beperkte hulpmiddelen die beschikbaar waren. Daarnaast was hij op afroep behulpzaam bij het verzendklaar maken van de hulpgoederen en het onderhoud van het machinepark in de opslagloods.