Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 22.04.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop van Borsele, junioren

Op zondag 22 april hebben onze junioren van WV Schijndel deelgenomen aan de UCI 1.1 klassieker Omloop van Borsele.

Maar de ellende van de vorige weken was nog niet voorbij. Maikel Stam, Sjors van Zandbeek, Mitchel Vink, Jarno Steenbakkers en Dennis Willems Stonden voor onze club aan de start voor een helse wedstrijd van 132 km.Voor Maikel was het wel een hele bijzondere dag zijn fiets werd afgekeurd. Dat wilde zeggen dat hij moest vertrekken op de reserve fiets. Niet meteen het beste begin van je wedstrijd. Maar toch  begonnen ze er goed aan. Meteen reed er een groepje weg, niemand mee maar er was controle ook door onze mannen. Maar toen ging het los valpartij na valpartij niet tegeloven wat een puinhoop. En dat zo ongeveer al  4 weken. Jarno kwam achter een valpartij te zitten en verloor hier het contact met het peloton. Door wat aanmoediging vanuit de auto kwam hij toch weer terug aansluiten. Dit gebeurde zo nog 2 keer maar werd uiteindelijk toch teveel voor hem. Pluspunt deze week niet gevallen. Dennis Willems over de radio. Valpartij, nee hé zag er meteen niet goed uit. Sleutelbeen. Einde koers. Voorin waren ze het gat naar de kopgroep aan het dichten Maikel, Sjors en Mitchell deden goed mee en konden hun mannetje goed staan tussen dat internationaal geweld. Hoppa en daar gingen we weer Sjors rijd er zijn materiaal kapot. Fietswissel. Komt nog terug maar meteen alles op de kant ook voor Sjors was het gedaan, einde koers. Valpartij, toch niet. Jawel hoor Mitchell lag erbij. Weer zijn gezicht kapot. Einde koers.
Nu nog 1 man in koers, niet te geloven maar zo gat het al weken met onze jongens. Maikel op zijn reserve fiets zit nog steeds in koers, z'n fiets is natuurlijk goed in orde maar het zit niet als zijn eigen fiets. Toch rijdt hij deze wedstrijd prima uit wat al een uitzonderlijke prestatie is maar wordt ook nog eens 28e.
Dikke pluim dus.

Hopelijk gaat het aanstaande weekend beter. We nemen dan deel in een Franse rittenwedstrijd met 2 bergetappes en een ploegentijdrit.
Dit is te volgen www.atppo.com

Albert Ketelaars