Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 07.04.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

46e Omloop van Noord-West Overijssel

Op zaterdag 7 april werd de 46e Omloop van Overijssel verreden. Diverse categorieën stonden hier aan de start.

Voor WV Schijndel reden Stien Josemanders, Elise Uijen en Lisa van Helvoirt de klassieker voor nieuweling-meisjes. Zij reden een grote omloop van 62 km langs de wateren bij Genemuiden. De drie rensters van WV Schijndel reden vanaf het begin goed van voren. Stien geraakte rond half koers steeds iets verder naar achter in het peloton en moest later helaas het peloton laten gaan, ondanks ze zich lang voorin wist te handhaven. De koers ging verder maar door het rustige weer was het lastig weg te komen van het peloton, de wedstrijd eindigde dus ook in een massasprint. Elise reed daarin naar een mooie 3de plaats en Lisa eindigde op een keurige 12de plek.

In de winderige klassieker over dijken en smalle wegen in Overijssel, was de start voor een wedstrijd van 65 kilometer voor de nieuwelingen vanuit Genemuiden meteen ’vol gas’. Tijn van Zandbeek en Tijn Leus kwamen hierdoor snel in de problemen en werden halverwege uit koers genomen vanwege hun -eigenlijk niet eens grote- achterstand. Achter het peloton -op geringe achterstand- probeerde Jody Jochems lang om aansluiting te krijgen. Met doorzettingsvermogen werd hij uiteindelijk nog 60e van de 150 gestarte renners. Daarvoor zat eerder in het peloton Tijn Louwerensen maar die zakte terug naar een 74e plaats. Tom van de Weijdeven reed ook zowat de hele wedstrijd voorin maar geraakte in de finale door een ’stuurfout’ achterop en finishte als 49e. Man van de dag was Max Mosmuller die in de finale in de kopgroep van 12 zat. In de laatste kilometer in de straten van Genemuiden maakte hij -zeer jammerlijk- een ’Cavendish-val’ mee. Gewond kwam hij toch nog verdienstelijk als 28e over de streep. Winnaar was de Belg Daan Martens.

Tijdens de klassieker voor junioren vond er een ernstig ongeluk plaats. Diverse renners kwamen in een botsing met een auto welke niet ver genoeg in de berm stond op aanwijzing van de politie. Diverse renners, waaronder Aleksandr Maas moesten naar het ziekenhuis toe om zich te laten behandelen. Na een operatie aan zijn hand diende Aleksandr een nacht ter observatie in het ziekenhuis te blijven. Op zondag mocht hij weer naar huis. Wij wensen hem veel sterkte en beterschap toe! De wedstrijd werd overigens na dit ongeluk gestaakt.