Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 08.04.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Healthy Ageing Tour - junior-vrouwen - Nations Cup

Van 6 t/m 8 april werd er in de provincie Groningen de Healthy Ageing Tour verreden. Een wedstrijd voor junior-vrouwen in het kader van UCI Nations Cup. WV Schijndel nam met een ploeg van vier rensters aan deze internationale 3-daagse deel. Daarnaast nam Karen Verdonck met de Belgische selectie deel. De eerste etappe ging op vrijdag 6 april van Oldambt naar Midwolda over 80,5 kilometer. Het gehele veld viel tijdens de wedstrijd een paar keer in waaiers uiteen. Uiteindelijk was er op 3 km voor het einde een valpartij waardoor er een groep van 42 rensters aan de leiding over bleef. In de massasprint behaalde Pien Limpens een 18de, Silke Smulders een 23ste en Femke Gerritse een 26e plaats. Karen eindigde als 76ste op 2 minuten. Julia werd 97ste op 5.25 min. In het ploegenklassement werd WV Schijndel 2de achter het nationale team van Amerika. In het jongeren klassement (eerstejaars junior-vrouwen) staat Pien nu 9de, Silke 10de en Femke 11de.

Na afloop van de etappe mochten de dames van WV Schijndel nog met Anna van der Breggen, Olympisch kampioene en vorige week nog winnares van de Ronde van Vlaanderen, op de foto (dank aan Anton Vos voor de foto).

Een valpartij al na 1 kilometer in de tweede etappe, welke ging van Hogeland naar Winsum over 82.7 kilometer, sloeg het peloton in diverse stukken uiteen. Helaas zat er geen renster van WV Schijndel in de eerst groep van zo'n 25 rensters. Silke Smulders en Femke Gerritse zaten in een tweede groep van ongeveer 20 rensters. Pien Limpens, Julia van Bokhoven en Karen Verdonck zaten nog verder naar achteren. Helaas slaagde de tweede groep er niet in de eerste groep te achterhalen. Zij moesten 1.26 min. toegeven. Silke eindigde als 26ste en Femke als 32ste. Pien werd 81ste in een groepje op 10.34 min. terwijl Julia als 88ste eindigde in groepje op 13.33 min. Karen moest helaas voortijdig de wedstrijd verlaten.

De slotetappe met start en finish in Groningen over 81.8 kilometer eindigde in een massasprint. Na een snelle start moesten diversen rensters uit het peloton
lossen, helaas zat Julia van Bokhoven daar ook bij. De overige drie rensters zaten in de eerste groep. Deze groep sprintte voor de overwinning. Silke Smulders zat zeer goed geplaatst op 500 meter voor de finish maar op de kasseien viel haar ketting eraf waardoor een top 10 plaats direct verdween. Pien Limpens eindigde als 35ste, Femke Gerritse als 55ste, Silke als 66ste en Julia als 88ste. In het eindklassement werd Femke 33ste, Silke 38ste, Pien 56e en Julia 85ste. In het jongeren klassement werd Femke 10de, Silke 12de, Pien 20ste en Julia 38ste. In het ploegenklassement behaalde WV Schijndel, dat dus alleen maar uit eerstejaars junior-vrouwen bestond, een 8ste plaats.