Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 01.04.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

GP Bob Jungels(Lux)

Op zondag 1 april namen diverse junioren deel aan GP Bob Jungels te Luxemburg. Aan de start van deze zware Luxemburgse klassieker namen voor WV Schijndel deel: Maikel Stam, Mitchell Vink, Daan van Wieringen, Sep Schuurmans, Sjors van Zandbeek en Youri van Esch.

Na een Lange reis was het dan zo ver. Met 160 andere junioren stonden ze al in de regen klaar voor een klassieker over 130 km over heuvelachtig parkoers met daarin ook nog een klimmetje van 10 procent. Wat het nog wat extra zwaar maakte is dat ze hier 11 keer overheen moesten. Maar dat was natuurlijk voor iedereen het zelfde dus het kon beginnen.
Al vroeg in de wedstrijd was er na een km of 4 een grote valpartij met helaas diverse renners van onze club. Youri net hersteld van een andere valpartij en Daan van Wieringen konden niet meer terug komen aansluiten bij het peloton. Hier werd er niet zoals bij de profs gebeurd over wachten of over sportief gezeurd maar hier werd meteen gekoerst. Helaas kwamen ze hierdoor te ver achter en moesten zij de wedstrijd verlaten. Inmiddels was het nog maar 3 graden en bleef het er met bakken uit de hemel komen met hier en daar een hagelbui. Het bleek al snel dat het een enorm slagveld ging worden. Overal werden er renners gelost zelfs kompleet groepen moesten lossen.

Nog steeds geen renners van ons te zien, prima dus. Bericht over de scanner 19 man weg. Oeps!  niemand mee, slordig. Inmiddels werden er steeds meer renners gelost. Maar nog geen van onze jongens gezien, goed teken dus.  Ja hoor, na diverse pogingen kon zich toch een groepje los maken uit het overgebleven peloton. Maikel die vandaag zijn eerste wedstrijd reed zat mee in de achtervolging en ze naderde vrij snel op de kopgroep. Voor Sep en Sjors was het over en uit, zij werden uit het pelotonnetje gelost. De kou en regen had ook bij hun de tol geëist. Mitchell kon zich nog steeds aardig handhaven maar voor Maikel werd het ook teveel, zijn groepje kwam op 15 sec. van de kopgroep maar Maikel moest lossen. Totaal naar de klote denderde het peloton even later ook over hem heen. Toen was ook voor hem de koers gedaan. Hier was dus duidelijk de dood of de gladiolen. Maar ik moet zeggen, hij heeft het wel geprobeerd.

Met alleen Mitchell in de derde groep (peloton) kwam er een ronde later ook voor hem de man met een enorme hamer. Totaal bevangen door de kou van het ijzige water moest ook Mitchell de wedstrijd verlaten. Uiteindelijk reden er ongeveer 20 kerels deze wedstrijd uit.

Na een lange reisdag moesten we helaas met lege handen naar huis. Het was voor alle jongens een grote teleurstelling, ze hadden er wat meer van verwacht. Gelukkig krijgen ze komende weken nog genoeg de kans om te laten zien wat ze kunnen.

A.s zaterdag staan we aan de start met onze junioren in de klassieker Noord-West Overijssel

Albert Ketelaars