Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 28.03.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video

Mike Teunissen 2e in Dwars door Vlaanderen

Mike Teunissen heeft op woensdag 28 maart in de WorldTour klassieker Dwars door Vlaanderen een zeer fraaie 2e plaats behaald. Mike maakte deel uit van een kopgroep van 5 renners waarvan de Belg Yves Lampaert zegevierde. Sep Vanmarcke eindigde als 3e. Edwald Boasson Hagen werd 4e en de Deen Mads Pedersen werd 5e. Koen de Kort eindigde als 111e in een groep op 11.54 min. van Lampaert. Het was voor Mike de eerste podiumplaats in een grote wedstrijd.

Vooraan staken Zdenek Stybar en Tony Martin de lont in het kruitvat en daarna viel het niet meer stil. Dat bleek meteen het einde van sprinters als Elia Viviani en Dylan Groenewegen. Meervoudig wereldkampioen tijdrijden Martin ging er alleen vandoor, maar klapte in een gladde bocht tegen het asfalt. Daarna namen John Degenkolb, Stybar en uitgerekend Valverde het heft in handen. De Spaanse klimmer met het snelle eindschot meed tot nu toe de Vlaamse keienklassiekers om toe te kunnen slaan in de Waalse Pijl (5 zeges), Luik-Bastenaken-Luik (4 zeges) en de grote rondes. Dit jaar maakte hij een uitzondering, al gaf hij vooraf aan niet te veel risico's te willen nemen.

Daar bleek niets van, want onder impuls van Valverde ontstond een kopgroep van elf. Dat was niet naar de zin van Lotto-Jumbo dat in de achtergrond alles op alles zette om Danny van Poppel en Timo Roosen vooraf af te zetten. Van Poppel redde het niet, maar Roosen wist wel het gat te dichten met onder anderen Niki Terpstra (QuickStep) en Mike Teunissen (Sunweb) in zijn kielzog.

Tiesj Benoot, de winnaar van de Strade Bianche, koos op 35 kilometer van de finish de aanval op de Knokteberg en kreeg Greg Van Avermaet mee. Elf renners, onder wie Roosen, Terpstra, Teunissen en Valverde konden weer aansluiten en dat was voor Sep Vanmarcke het sein om de aanval te kiezen. Na zijn inspanning op de kasseien van de Varent konden alleen Teunissen, Edvald Boasson Hagen, Mads Pedersen en Yves Lampaert volgen.

In de slotfase pareerde de rappe Teunissen meerdere aanvallen, maar moest even passen toen Lampaert in de laatste kilometer weg reed. De 25-jarige Nederlander klopte Vanmarcke eenvoudig in de sprint voor de tweede plaats, maar de bloemen waren opnieuw voor Lampaert. In de achtervolgende groep eindigde Terpstra als negende en Roosen als dertiende. Valverde eindigde in zijn eerste Vlaamse kasseienklassieker verdienstelijk als elfde.