Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 25.03.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Gent-Wevelgem(B)

Gent-Wevelgem is al lang niet meer alleen de klassieker voor profs, maar liefst 7 wedstrijden er verreden op zondag 25 maart. Op zondagochtend reden de nieuweling-meisjes een wedstrijd over 44 kilometer welke na een uur en een kwartier eindigde in een massasprint. Elise Uijen, die de gehele wedstrijd goed voorin gereden had, maakte een klein foutje in de eindsprint en eindigde als 18e. Stien Josemanders moest halfweg het peloton laten gaan door dat ze werd opgehouden door een van de vele valpartijen. Zij eindigde als 58e op 6.30 min. Er stonden 74 rensters aan de start.

De wedstrijd over 70 kilometer voor de junior-vrouwen was er een in het kader van de Nations Cup. WV Schijndel had verdeeld over een eigen mixed-team met WV Eemland en de nationale selectie van Nederland en België 5 deelneemsters aan de start van de in totaal 136 vertrekkers. In een matte wedstrijd reed Pien Limpens lek maar door een snelle wissel kon ze weer aansluiten. Hierna werd de koers open gebroken door een massale valpartij waar Julia van Bokhoven en Femke Gerritse betrokken waren. Femke kon nog terug komen maar Julia helaas niet. Op 1,5 km van de finish met een massasprint in zicht was er weer massale valpartij waar enkele rensters last van hadden maar gelukkig niet bij betrokken waren. De collega rensters van WV Eemland waarmee het mixed-team gevormd werd reden een prima wedstrijd. Ilse Grit sprintte na bijna 2 uur wedstrijd naar een mooie 7e plaats en Eline van Rooijen eindigde als 18e. Van WV Schijndel eindigde Pien als 33e. Eemland renster Mischa Bredewold werd 41e. Femke, die uitkwam voor de nationale selectie, eindigde als 57e. Silke Smulders eindigde iets achter het peloton als 69e. Karen Verdonck, die reed voor de Belgische selectie, werd op 2.24 min. 82e. Julia reed de wedstrijd naar haar val nog uit en werd 93e op 4.18 min. Het ploegenklassement werd een prooi voor de nationale selectie. Het mixed-team WV Schijndel - WV Eemland behaalde een prima 5e plaats.

De laatste beklimming van de Kemmelberg in de klassieker Gent-Wevelgem voor profs over 250 kilometer leidde tot een breuk in het peloton waar o.a. Koen de Kort en Mike Teunissen de dupe van werden. Een groep van zo'n 25 renners scheidde zich af van een ongeveer even grote groep daarachter. In de eerste groep zaten de meeste favorieten zoals Sagan, Teunissen zijn ploeggenoot en kopman Matthews, De Kort zijn ploeggenoot en kopman Stuyven, Van Avermaet en vier renners van Quickstep met daarbij sprinter Viviani. In de achtervolgende groep zaten Teunissen en De Kort. Samen met diverse andere renners waaronder van Astana probeerden ze nog het gat van een twintigtal seconden te dichten. Helaas liep de eerste groep verder weg en was voor Teunissen  uiteindelijk een 34e plaats op 3.17 min. van de Slovaak Peter Sagan die zegevierde in de sprint van de eerste groep voor Elia Viviani en Arnaud Démare. De Kort werd 36e.