Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.03.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Foto's en verslag Jeugdkamp

De jeugd van WV Schijndel was in het weekeinde van 10 en 11 maart op kamp in Berghem. Zij verbleven in de Rowald Hoeve. Hieronder een kort verslag.

Op vrijdag 9 maart om 18.30 uur was het brengen van de kinderen en om 19.30 uur was het tijd om afscheid te nemen van de ouders.
Angelo opent het weekend en daarna volgt een dierengeluiden spel in de bossen. De kinderen zijn verdeeld in 4 groepen. Team Trek, Sunweb, LottoJumbo en Roompot. De ouders die blijven slapen gaan als dier de bossen in. Uiteindelijk blijkt dat we 2 katten hebben en  de duif wordt gemist of wat was ik nou ook alweer? Al met al een leuke start van het weekend. We besluiten de avond met een bingo. Blijft toch altijd weer een sport om zoveel mogelijk prijzen binnen te halen. Alle kinderen zijn in ieder geval erg fanatiek.

Zaterdag staat een druk programma voor de boeg. We starten met een fietstraining in de ochtend. Hiervoor komen een aantal trainers en ouders die mee aansluiten om alles in goede banen te leiden. Na een flinke training staat er een heerlijke kop soep en lunch klaar. Daarna nog even bijkomen en door met een boswandeling aan de hand van foto’s en opdrachten. Na deze wandeling van 5 km is iedereen wel ff klaar en kan er aangeschoven worden voor de gourmet. Het kampvuur is inmiddels ook aan en de marshmallows kunnen niet aangesleept worden. Verder hebben we deze avond nog een Escape Room op het programma. Hiervoor is een slaapkamer omgebouwd en moeten de kinderen allerlei codes zien te achterhalen en wie dit in de snelste tijd doet heeft gewonnen. De jongere zoeken redelijk op tijd het bed op en de oudere maken het deze avond ook niet te laat. Zondag staat er immers nog een trainingsochtend op het programma.

De zondagochtend verloopt rustig en de langslapers worden wakker gemaakt met pannendeksels. Na het ontbijt is het weer tijd voor een fietstochtje. Bij terugkomst staat er een lekker broodje knakworst klaar. Daarna nog de prijsuitreiking.......team LottoJumbo heeft gewonnen. De ouders beginnen langzaam weer binnen te druppelen en het weekend loopt ten einde.