Nokere Koerse(B)

Op zaterdag 10 maart stond de wedstrijd Nokere Koers voor junioren op het programma, een zware Belgische klassieker. Sep Schuurmans, Sjors van Zandbeek, Mitchell Vink, Daan van Wieringen en Dennis Willems stonden aan de start voor een wedstrijd over 122 km waarbij ze 8 keer de kasseien klim Nokereberg en vele kasseien stroken over moesten. Met daarbij de regen en de stevige wind werd het een echte voorjaarsklassieker.

De voornemens waren goed, ze voelden zich alle 5 sterk maar dan moet het nog wel even gaan gebeuren en in een wedstrijd als deze heb je daar ook nog eens de factor geluk nodig. En dat zat niet helemaal goed bij ons. Dennis reed al vroeg in de wedstrijd diverse spaken uit zijn voorwiel, maar kon later wel weer vooraan aansluiten. Intussen werd er stevig gekoerst en waren er diverse ontsnappingen. Er werd flink wat gevallen en ook onze renners ontkwamen daar helaas niet aan. Daan miste een bocht en kwam stevig ten val. Einde wedstrijd voor hem.

En dat ging maar door want het was werkelijk spekglad en de harde koers begon zijn slachtoffers te eisen. Weer een grote valpartij, links en rechts lagen ze in de sloten en over de weg verspreid met daarbij ook Dennis en dat was iets teveel van het goede en hij verliet even later ook de wedstrijd.

Met nog 3 renners van WV Schijndel gingen we de finale in. Maar het hield niet op voor onze renners, Sep reed op een ongelofelijk slecht moment lek. Door een snelle wiel wissel kon hij zijn weg vervolgen maar even later, vol in achtervolging om weer de aansluiting te vinden bij het inmiddels kleine peloton, valt Sep in een kasseien bocht. Hierbij was het voor Sep ook over en uit.

Sjors en Mitchell zaten op dat moment nog steeds in het eerste pelotonnetje. Met nog 2 ronden en dus nog 2 keer Nokereberg ging ook voor hen het licht uit.
Iets te ver van achter werden ze met een groep gelost. Uiteindelijk werd Mitchell nog 57e en Sjors 60e.

Volgende week staan onze junioren aan de start aan de ronde van Heeswijk .

Albert Ketelaars

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.03.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: