Pauliena Rooijakkers Nederlands Kampioen Strandrace

Pauliena Rooijakkers is op zondag 4 maart in Castricum voor de vijfde achtereenvolgende keer Nederlands kampioene strandrace geworden. De renster die uitkomt voor Waowdeals reed in de laatste ronde weg van haar concurrenten en soleerde naar de overwinning.

De Haarlemse Yvonne de Jong (Team Kees van der Niet) passeerde de streep voor het strandpaviljoen Deining als tweede, gevolgd door Willemiek Meinders (De Adelaar) uit Dronten. Pauliena Rooijakkers reed lange tijd samen met Yvonne de Jong, maar reed in de laatste ronde van haar weg. ‘Yvonne was op de technische stukken beter, maar ik maakte het verschil op de lange rechte stukken.’ Pauliena reed overigens een dag eerder nog de loodzware WordlTour wedstrijd de Strade Bianche in Italië. ‘Ik wilde mijn kampioenstrui verdedigen, maar alles deed pijn en ik miste de power’, kampte Rooijakkers van de naweeën van de Strade Bianche. ‘Het was een helse tocht, nooit eerder zo’n zware wedstrijd gereden. We hebben 136 kilometer gereden in de regen en vreselijke kou. Je moest in de blubber door het spoor blijven rijden, anders was je gezien. Ik zat in de eerste 80 kilometer nog goed gepositioneerd, bleef stoempen in de blubber. Daarna ging het kaarsje uit, maar heb de rit wel uitgereden. Op de terugvlucht naar Charleroi had ik vanwege de sneeuw nog anderhalf uur vertraging, was vannacht om 1.00 uur thuis. Maar ik wilde het NK in Castricum niet missen.’

Bij de mannen was er een bronzen plak voor Team Invicta renner Ronan van Zandbeek uit Schijndel. Hij moest Jasper Ockeloen en Robbert de Nijs voor zich dulden.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.03.2018
  • Type: MTB
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: