Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 09.03.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Parijs - Nice(F)

Mike Teunissen en Koen de Kort namen van 4 t/m 11 maart deel aan WorldTour etappewedstrijd Parijs-Nice. De eerste etappe op zondag 4 maart ging van Chatou naar Meudon over 135 kilometer. Een grote valpartij in de finale zorgde voor een breuk in het peloton. Met nog zo'n 2.5 kilometer te gaan ging enkele renners onderuit. Bij deze val was Teunissen zijn troef voor de dagzege Edward Theuns betrokken. De valpartij gebeurde achter Teunissen en die kon door de val van zijn ploeggenoot voor eigen kansen gaan. Teunissen eindigde op een mooie 5e plaats. De Kort, die achter de valpartij zat, eindigde als 56e op 41 seconden.

De tweede etappe van Parijs-Nice ging op maandag 5 maart van Orsonville  naar Vierzon over 187 kilometer. Nadat de laatste vluchters in de slotkilometers gegrepen waren draaide de etappe uit op een massasprint. Mike Teunissen sprintte naar een keurige 6e plaats. De etappe werd gewonnen door Lotto-Jumbo renner Dylan Groenewegen. Koen de Kort eindigde als 95e.

In de finale van de derde etappe van Parijs-Nice, welke ging van Bourges naar Châtel-Guyon over 210 kilometer, zagen we Koen de Kort nog op kop van het peloton sleuren in achtervolging op de drie koplopers. Ook de ploeggenoten van Mike Teunissen reden mee. Helaas bleven de drie koplopers weg. Teunissen sprintte achter de drie koplopers op 38 seconden naar een 5e plaats. De Kort eindigde als 75e op 1.37 min.

Op woensdag 7 maart namen er nog 150 renners deel aan de vierde etappe, een individuele tijdrit over 18.4 kilometer van La Fouillouse naar Saint-Étienne. Teunissen eindigde als 43e op 1.43 min. van Wout Poels van Team Sky die de tijdrit won. De Kort eindigde als 66e op 2.17 min. van Poels.

Twee renners wisten in de slotfase van de vijfde etappe van Salon-de-Provence naar Sisteron over 163.5 kilometer nipt uit de greep van het uitgedunde peloton te blijven. Mike Teunissen sprintte in het peloton naar een 8e plaats terwijl Koen de Kort naar een 10e plaats sprintte omdat beoogd sprintfavoriet John Degenkolb door ziekte in de achtergrond rondreed.

Op vrijdag werd de etappe Sisteron naar Vence verreden over 198 kilometer. Een etappe met diverse beklimmingen waaronder een van 1e categorie in de slotfase. Mike Teunissen eindigde als 63e op 6.48 min. Koen de Kort, die zich ziekjes voelde, behaalde een 125e plaats op 20.13 min. van de dagwinnaar, de Fransman Rudy Molard. De Fransman was de snelste van een groep van 16 renners. Teunissen zijn ploeggenoot Sam Oomen werd 5e. Achter deze groep eindigde de kopman van De Kort, Bauke Mollema, als 19e op 44 sec.

Zowel Teunissen als De Kort hebben de zevende etappe niet tot een goed einde. Beide hebben ze, zoals al velen deze week, ziek Parijs-Nice verlaten.