Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 25.02.2018
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Brustem(B)

Op zondag 25 februari werden er in het Belgische Brustem drie wedstrijden verreden, één voor nieuwelingen, één voor junioren en één voor elite/beloften. In de wedstrijd voor nieuwelingen over 54 kilometer stonden 96 renners aan het vertrek waaronder Jody Jochems. In derde van negen omlopen reden twee renners weg. In de zesde ronde sprongen er drie renners achteraan onder wie Jody.  Deze drie wisten niet de koplopers te achterhalen maar bleven wel weg uit het peloton. Jody eindigde als 5e.

89 junioren reden een wedstrijd over 83 kilometer bestaande uit een grote lus van 71 kilometer en twee plaatselijke omlopen van 6 kilometer. Er ontstond al na 5 kilometer een kopgroep van 7 renners die nooit meer achterhaald werden door het peloton. In dit peloton kwam Dennis Willems op een 30e plaats over de eindstreep.

De elite/beloften reden een wedstrijd over 120 kilometer bestaande uit een omloop van 96 kilometer en 4 plaatselijke omlopen van 6 kilometer. Het deelnemersveld viel hier in drie groepen uiteen. 157 renners stonden hier aan het vertrek. Een kopgroep van 7 renners, daarachter een groep van 23 renners gevolgd door het peloton. In dit peloton dat op 3'08" van de kopgroep over de eindstreep kwam eindigde Jarno van Esch als 50e. Paul Gruithuijzen werd 57e en Teun Teulings eindigde als 66e