Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche (2.2): Pauliena Rooijakkers wint slotetappe

Pauliena Rooijakkers nam van 5 t/m 10 september deel aan de UCI 2.2 etappewedstrijd Tour Cycliste Féminin International de l'Ardèche.

De eerste etappe op dinsdag op 5 september ging van Le Pouzin naar Beauchastel over 97.42 kilometer. Deze eindigde in een sprint van 42-tal rensters waarvan Rooijakkers als 38e eindigde.

Op woensdag werd een etappe over 122.3 kilometer verreden met start en finish in Orange. Deze etappe eindigde in een massasprint waarin Rooijakkers als 62e eindigde.

Een individuele tijdrit werd op donderdag verreden over 9.3 kilometer met start en finish in Malataverne. Rooijakkers zette hier een 35e tijd neer. Later op de dag volgde een etappe van Montélimar naar Cruas over 89.55 kilometer. Een dame wist het peloton nipt voor te blijven. Rooijakkers eindigde als 47e.

Op vrijdag 8 september werd de beretappe Privas naar Villeneuve-de-Berg over 129.18 kilometer verreden. Rooijakkers eindigde hier in een groep op ruim 2 minuten als 22e.

De voorlaatste etappe op zaterdag was de zware bergetappe van Saint-Sauveur-de-Montagut naar Vernoux-en-Vivarais   over 91.08 kilometer. Rooijakkers werd hier 46e op bijna 25 minuten van de Amerikaansen Lucy Kennedy die met haar dagzege de leiding nam in het algemeen klassement.

Op zondag 10 september wist Rooijakkers de slotetappe van Mende naar Station de ski du Mont Lozère over 89.48 kilometer op haar naam te schrijven. Ze kwam alleen over de eindstreep met 2:30 min. voorsprong op klassementsleider Kennedy en behaalde daarmee haar eerste overwinning van het seizoen.

In het eindklassement eindigde Rooijakkers als 23e

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 10.09.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: