• Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:

Olympia"s 3M Tour

Van 12 tot en met 17 mei werd in Nederland de Olympia's 3M Tour verreden, een UCI 2.2 etappewedstrijd. Op dinsdagochtend 12 mei vond er in Assen een ploegentijdrit over 21.8 kilometer plaats. Cyclingteam Join's - De Rijke met daarbij Ronan van Zandbeek en Kobus Hereijgers behaalde in deze ploegentijdrit een 3e plaats. Zij moesten 7 seconden toegeven op Cyclingteam Jo Piels die de snelste tijd noteerde met 25.27'. Dit was 1 seconde sneller dan de tweede ploeg, het BMC Development Team. De etappe op dinsdagmiddag van Assen naar Ureterp over 114.8km eindigde in een massasprint waarin Hereijgers als 32e en Van Zandbeek als 46e eindigde. De etappe op woensdag van Ulft naar Gendringen over 157.8 kilometer zette het klassement goed op zijn kop. 15 renners namen hier een flinke voorsprong op het peloton. Bij deze 15 ook Ronan van Zandbeek die het gezelschap had van ploeggenoot Jetse Bol in deze kopgroep. Bol reed samen met drie andere renners weg uit de kopgroep en wist de etappe te winnen en werd daarmee ook de nieuwe leider in het algemeen klassement. Van Zandbeek eindigde als 11e. Hereijgers eindigde in het peloton op ruim 6 minuten als 91e.
De etappe op donderdag met start en finish in Reuver eindigde in een massasprint waarin Van Zandbeek als 49e eindigde. Hereijgers werd 97e op 4.11'.
Op vrijdag 15 mei werd er een etappe in België verreden over een afstand van 172 kilometer met start en finish in Diegem. Deze etappe eindigde in een massasprint. Van Zandbeek werd 29e terwijl Hereijgers net achter het peloton op 1.13' als 92e eindigde.
Op zaterdagochtend werd er in Delft een tijdrit over 8.7 kilometer verreden. Van Zandbeek zette hier een 24e tijd neer. Hij moest 31 seconden toegeven op Dion Beukeboom. Hereijgers werd 64e op 1.03'. In het algemeen klassement behield Jetse Bol de leiding maar zag zijn voorsprong op nummer 2 teruglopen tot 4 seconden. Van Zandbeek staat nu 6e. De middagetappe met start en finish te Delft eindigde na 139.8 kilometer wat chaotisch. Het werd een sprint van uitgedund peloton waarin wat gaten waren gevallen. Van Zandbeek werd 21e op 2 seconden van etappewinnaar Stroetinga. Hereijgers eindigde op drie minuten als 92e. Bol blijft aan de leiding met 6 seconden voor op Schoonbroodt terwijl Van Zandbeek naar een 4e plaats schoof op 52 seconden van zijn ploeggenoot Bol.

Op zondag 17 mei werd de afsluitende etappe verreden in en rondom Rijswijk over een afstand van 163.8 kilometer. Zeven renners wisten het aanstormende peloton nog nipt voor te blijven. Ronan van Zandbeek (26e) zat net als zijn ploeggenoot en klassementsleider Jetse Bol (16e) goed voorin het peloton en stelden daarmee de posities 1 en 4 in het klassement voor Join's - De Rijke veilig. Een zeer mooi resultaat voor deze ploeg. Kobus Hereijgers, die de gehele slotetappe in dienst van diezelfde ploeg gereden had, werd 75e. In het eindklassement werd Hereijgers 68e.