Montferland: Femke Gerritse Nederlands Kampioene Nieuweling-Meisjes

Op zaterdag 17 juni heeft Femke Gerritse een topprestatie neergezet bij het NK op de weg voor nieuweling-meisjes. Zij won in Montferland de nationale titel op de weg door de licht oplopende sprint van het peloton te winnen.

Lieke Nooijen uit Coevorden won zilver en Puck Pieterse uit Amersfoort het brons. De wedstrijd bleef tot het einde toe op slot waardoor het na 66 kilometer uitdraaide op een massasprint. Gerritse verraste ook zichzelf met de titel. "Ik heb hiervoor één zege geboekt, het districtskampioenschap tijdrijden", zei de renster van Wielervereniging Schijndel. "Dus je mag dit wel een verrassing noemen. Ik ben net een seizoen geleden overgestapt van het BMX-en naar het veldrijden en de weg. Het explosieve heb ik nog wel van mijn vorige tak van sport, sprinten kan ik. Maar vooraf had ik helemaal nergens op gerekend. Met deze vorm hoop ik ook op het NK tijdrijden positief te verrassen."

Lisa van Helvoirt legde beslag op een 39e plaats.

In de titelstrijd voor de junioren behaalde Jarno van Esch een 34e plaats en eindigde Sep Schuurman als 38e. 97 renners behaalden hier na 132 kilometer de eindstreep. De nationale titel was hier voor Adne Koster uit Roden. Jesse de Rooij uit Hoorn won het zilver en Lars Oreel uit Goes legde beslag op de bronzen medaille.

Bij de nieuwelingen behaalde Stijn Hanegraaf na 82.5 kilometer een 18e plaats. Pete Uptegrove werd 72e. Het goud ging hier naar Hidde van Veenendaal uit Dongen. Owen Geleijn uit Rijsenhout won het zilver terwijl Bodi Del Grosso het brons mee naar Eelde nam.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 17.06.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video:

Bekijk de video