• Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:

Bekijk de video

NK jeugd op de weg: Max Mosmuller wint zilver, Tijn Louwerensen & Ed Uptegrove brons

Op zaterdag 10 juni werd in Amersfoort het NK wielrennen op de weg voor de jeugd gehouden. In tegenstelling tot een reguliere wegwedstrijd zijn er voor zoveel jongens als meisjes aparte wedstrijden. Daarnaast wordt ook afgeweken van de volgorde van starten van de categorieën. Dus niet categorie 1 eerst en categorie 7 als laatste maar alles door elkaar. Zo begon jongens categorie 5 om 9.00 uur 's ochtends als eerste. En in deze categorie was het voor Wielervereniging Schijndel meteen prijs. Waar meedoen en plezier in de sport voorop staan is een goed resultaat een mooie toegift. Ed Uptegrove wist zich in de sprint van het peloton bergop voor de tweede plaats op de Galgenberg goed voorin te handhaven na 20 kilometer wedstrijd. Hij werd nog door één renner voorbij gestoken en behaalde daarmee de bronzen medaille. Chris Kisters legde beslag op een 15e plaats. Niels Janssen werd als 43e geklasseerd en Siemen Hooiveld als 46e. Jan Kraus kwam helaas in de eerste ronde ten val.

Bibi Arts behaalde bij meisjes categorie 5 (13 jaar) van de ruim 50 deelneemsters een 25e plaats.

Bij de meisjes categorie 6 behaalde Elise Uijen een mooie 4e plaats. Stien Josemanders werd als 37e geklasseerd. Roel Vrancken legde bij de jongens categorie 6 beslag op een 15e plaats. Daan van den Eijnde werd als 50e geklasseerd en Laszlo van Melis als 64e.

In categorie 7 vonden we maar liefst 2 renners van WV Schijndel op het erepodium. In een spannende sprint reed Max Mosmuller naar het zilver en behaalde Tijn Louwerensen de bronzen medaille. Voor Tom van de Weijdeven was er ook een top 10 klassering met een 7e plaats. Er deden ruim 70 renners mee. Met 3 renners bij de eerst zeven is er dus echt een topprestatie geleverd.

Floris Demuyt behaalde in categorie 4 een 12e plaats. Niels Hanegraaf eindigde als 15e.

Voor Cas Krebbers was er in de titelstrijd bij categorie 3 een 14e plaats. Daan van Rooij werd 28e en Lucas Demuyt eindigde als 30e.

Andries Knapen eindigde op het voor categorie 1 zware parcours als 6e en Fiijn Demuyt werd 8e.

Lynn van Leeuwen behaalde bij de meisjes categorie 1 (9 jaar) een 9e plaats.