Tim Kerkhof wint Omloop der Kempen

Tim Kerkhof heeft op zondag 21 mei de Topcompetitie klassieker Omloop der Kempen op zijn naam geschreven. Kerkhof was na 189 kilometer in Veldhoven de rapste van een kopgroep van vijf renners. De renner die uitkomt voor het DESTIL - Jo Piels Cyclingteam behaalde daarmee zijn eerste zege van het seizoen. "Het bleef lang gesloten, maar uiteindelijk reden we met vijf man weg. Ik wist dat de kans groot was dat ik kon winnen als alles bijeen was. Ik wist dat ik één van de rapsten was. Toen we het industrieterrein op reden en de groep daarachter niet in zicht was, was ik redelijk zeker. Het werd een keer tijd voor mij om te winnen. Het is ondertussen mei", aldus Kerkhof.

Op zondag 21 mei maakten 4 renners van WV Schijndel deel uit van het Districtsteam Zuid Oost welke een wildcard had gekregen voor de Omloop der Kempen.
Er werd gereden in het shirt van WV Schijndel. Tussen het geweld van de topcompetitie was het moeilijk zich staande te houden. De wedstrijd werd gewonnen door Tim Kerkhof eveneens lid van WV Schijndel. Geen van de renners van WV Schijndel haalde de eindstrijd van deze 190 km tellende wedstrijd. Dennis Vugts van TWC de Kempen werd 115e. Wel een mooie ervaring rijker voor onze renners.

Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 21.05.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Senioren
  • Fotoalbum:
  • Video: