Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.05.2015
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Jan van Erp Jeugdtoernooi

Vandaag, Hemelvaartsdag is het weer zover, vandaag wordt er weer het Jan van Erp Jeugdtoernooi van Schijndel gehouden voor de wielerjeugd. De organisatie van dit toernooi is in handen van Wielervereniging Schijndel Jan van Erp Tegels & Sanitair / Output Audio & Video/ Pitztal / Mutsaars Bikes.

Gevarieerd deelnemersveld

Na diverse criteriums en avondtoernooien in de vorm van een koppeltijdrit staat er dit jaar weer voor de 30e maal een evenement voor de wielerjeugd op en rondom de Leemputbaan op het programma. Vorig jaar stonden er ruim 200 jeugdige coureurs aan de start tijdens het Jan van Erp Jeugdtoernooi. Dit jaar zal het aantal, op deze Hemelvaartsdag, bijna net zo groot zijn want er hadden zich 10 dagen voor aanvang al 150 renners en rensters aangemeld. Zij zullen verdeeld over zeven categorieën gaan strijden om de talrijke ereprijzen. Onder hen de 20 jeugdleden van WV Schijndel die de laatste weken goed op dreef zijn. Zo vonden we Niels Hanegraaf, Ed Uptegrove, Chris Kisters, Elise Uijen en Stijn Hanegraaf de laatste weken al één of zelfs meerdere malen terug op de hoogste trede van het erepodium. De wedstrijden beginnen vanaf 11.00 uur.

Vertrouwd parcours

Zoals vermeld is het parcours op dezelfde locatie als de afgelopen dertien jaar, op en rondom de Leemputbaan. Er wordt weer gebruikt gemaakt van de toegangspoort tot de Leemputbaan aan de zijde van de Oude Molenheide waardoor de renners vanaf de Oude Molenheide rechtstreeks de finishstraat op de Leemputbaan inrijden. De renners passeren elke ronde de streep.

Het parcours van de grote omloop is als volgt: Vanaf de Leemputbaan de Leemputtenweg op, linksaf Zwembadweg, rechts aanhouden Vossenberg, linksaf Leemweg (welke opnieuw geasfalteerd is), linksaf Oude Molenheide en daarna weer linksaf de Leemputbaan op. De lengte van deze ronde bedraagt 2 kilometer.

Programma

Het programma van die dag is als volgt: Om 10.00 uur gaat de permanence in het clubgebouw aan de Leemputbaan open en dan kunnen de jeugdige renners en rensters hun rugnummer afhalen. 

Om 11.00 uur zal de eerste categorie van start gaan voor hun wedstrijd. Na de pauze gaan de wedstrijden verder voor de renners en rensters van categorie 5 t/m 7.

Voorbereiding

De voorbereiding van deze jeugdronde startte al enkele maanden geleden. Doordat men nu sinds jaren op de Hemelvaartsdag organiseert lag de datum al ruimschoots vast zodat er niet meer gezocht dient te worden voor een geschikt plekje op de kalender. Nu kan de benodigde vergunning al vrij snel aangevraagd worden.
Inmiddels is de voorbereiding zover dat op de dag van de wedstrijd alles aanwezig zal zijn. Vlaggenisten met hesjes en fluitjes, de bel, rondebordjes, de EHBO, dranghekken, rugnummers, prijzen, het geluid, de jury, wielerauto’s, motorbegeleiding en natuurlijk de rondemissen zullen de jeugdronde tot een compleet evenement maken.

Parkeren

Publiek en deelnemers worden verzocht te parkeren op het grote parkeerterrein aan de Avantilaan. Dit parkeerterrein is maar enkele honderden meters verwijderd van het parcours. De parkeerplaats is door middel van borden vanaf de afslag van de Structuurweg met de Zwembadweg aangegeven.

Gratis toegang

Op Hemelvaartsdag 14 mei staat het wielerdorp Schijndel dus in het teken van het Jan van Erp Jeugdtoernooi. De gehele dag worden er dus wedstrijden gehouden voor de jeugdige licentiehouders van de KNWU. Kom gezellig eens langs, de aanvang is om 11.00 uur en de toegang is natuurlijk geheel gratis.