Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.04.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Omloop door het Land van Kleine Hein (2 verslagen)

Zaterdag 15 april stond voor de nieuwelingen, nieuweling-meisjes en junior-vrouwen de Omloop door het Land van Kleine Hein op het programma. Voor WVS stonden in de gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen over 70 kilometer Dieke Hendriks, Femke Gerritse en Lisa van Helvoirt aan de start. Aangekomen in Emmen was het voor de dames direct duidelijk dat het een loodzware klassieker zou worden met veel wind en af en toe een regenbui. De spanning was van de gezichten te lezen, het was dan ook voor alle drie de dames hun eerste klassieker. Iedereen was nerveus dus stonden alle dames 60min voor vertrek aan de start voor de verzetcontrole. Direct na de neutralisatie stond de deur vanachter helemaal open zodat er al na 10km koers het peleoon in 8 waaiers uit elkaar lag. In de eerste waaier zaten 14 junior dames en Femke en Lisa zaten netjes in de 3de en 4de waaier. Dieke kwam terecht in de 6de waaier. Helaas werd deze groep al na 30km koers uit de wedstrijd gehaald. Lisa moest na 50km helaas de groep laten gaan net toen de 3de en 4de groep bij elkaar kwamen. Femke bleef netjes meedraaien in de waaier en miste helaas net de aansluiting met de 2de groep. Maar sleepte toch een mooie 15de plaats bij de nieuweling-meisjes eruit. Het was een waar slagveld geworden van de 150 gestarte dames hebben er slechts 45 de finish gehaald.

Na een zware en leerzame dag zijn de dames weer een ervaring rijker. De dag werd gezellig afgesloten met een bezoek aan de McDonalds.

Uitslag
Nieuweling-meisjes
15de Femke Geritsse
DNF Lisa van Helvoirt

Junior-vrouwen
DNF Dieke Hendriks

Angelo van Melis

Ook onze nieuwelingen jongens gingen van start in de Omloop door het Land van Kleine Hein voor WV Schijndel. Aan de start stonden Youri van Ballegooij , Aleksandr Maas en Pete Uptegrove. Al na 100 m wedstrijd was er een grote val partij. Pete was daar de dupe van met schaafwonden en materiaal pech en kon helaas niet verder einde wedstrijd. Aleksandr reed lek, moest wachten op een nieuw wiel en zodoende raakte hij op achterstand en werd later uit wedstrijd genomen. Youri werd tegen zijn achterwiel gereden, ketting eraf, paniek met erop leggen en zodoende ook achterop geraakt en de wedstrijd moeten staken.
Het was een zware wedstrijd door de sterke wind en vele smalle klinker wegen. Van de 159 gestarte renners finishten er maar 40. Een wedstrijd om gauw te vergeten en uit te kijken naar de volgende wedstrijd.

Gerard van Alebeek.