Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 22.03.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Dwars door Vlaanderen(B)

Op woensdag 22 maart werd in België de WorldTour klassieker Dwars door Vlaanderen verreden. Een verbrokkeld veld bleef er na 203 kilometer over. Bij de finish in Waregem bleef de Belg Yves Lampaert drie achtervolgers ruim een halve minuut voor. Achter deze achtervolgers reed een groep van zo'n 20 renners met daarbij Mike Teunissen die naar een 16e plaats sprintte.

Teunissen: "Het doel was om te wachten op de grote mannen of mee te springen met gevaarlijke groepen. Toen Gilbert ging op de Berendries wist ik al dat het een goed moment was. Daarna heb ik geprobeerd om me zoveel mogelijk te verstoppen, wat trouwens goed lukte. Er zaten namelijk veel ploegen met twee renners van voren. Op de Paterberg zat ik te ver en reden de vier van ons weg. De beklimming verliep goed, datzelfde kan ik ook zeggen van de Oude Kwaremont. Daar stond de wind op kop."

"Mijn doel was om top tien te sprinten, maar de kramp schoot erin en ik moest in de sprint gaan zitten. Dat viel dan weer een beetje tegen. Als ik terugkijk op de wedstrijd was ik niet super. Maar dan is een zestiende plaats wel oké, zeker op dit WorldTour niveau. Al hoop ik de komende twee wedstrijden iets beter te zijn."