Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 15.03.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Jeugd
  • Fotoalbum:
  • Video:

Jeugdweekend WV Schijndel 11 - 12 maart

Afgelopen weekend zijn de jeugdrenners van WV Schijndel op kamp geweest naar Eersel. Voor het sport&spel gedeelte waren en 6 teams gemaakt en één van de opdrachten die ieder team meekreeg was het schrijven van een kort verslag. Onderstaand een samenvatting van de verschillende teams van dit fantastische weekend:

Zaterdagochtend 9.00 uur: Iedereen kwam aan en koos een bed uit. Daarna maakten we een tocht van verschillende afstanden zoals 31, 45, 71 en 75 kilometer. Het was erg leuk. Toen we aan het einde kwamen, gingen we allemaal om de beurt douchen en daarna eten. Toen we gegeten hadden konden we even niks doen, na een tijdje begonnen we met de spellen. (team 5)

Spel 1: Bidon flip challenge
We moesten een bidon kiezen waarmee iedereen 1 minuut mocht proberen zoveel mogelijk flips te maken. Best moeilijk! We hebben het record verbroken. Het was 5 en nu 10! En in de resterende tijd 12! (team 3)

Spel 2: Kapla toren
We moesten een zo hoog mogelijke toren maken van Kapla blokjes zonder om te laten vallen. En onze hoogste toren was 2 meter en 2 centimeter. (team 3)

Spel 3: Band verwisselen
Na een spannend potje met de Kapla toren, gingen we naar spel 3 om een band te verwisselen. Het was erg zwaar om de binnenband er weer terug op te krijgen. Omdat we met z'n allen gingen helpen, kregen we de band er weer op in een knappe 2e tijd (tot nu toe) van 6 minuten en 11 seconden. Knap staaltje teamwork! (team 1)

Dan ff een pauze; ranja en wat fruit gaan er wel in. Bij sommige gaat het fruit er wel heel goed in ;-)

Spel 4: Bikes of the Worldtour
Het volgende spel was dat je van bepaalde plaatjes van fietsen de ploeg en de renners erbij moest zetten. Het eerst wat we gingen doen was alle ploegen opschrijven die we wisten, daarna de namen van de renners die bij die bepaalde ploeg hoort. Twee jongens wisten de de meeste namen en daarmee wisten we bijna alle ploegen en renners maar door tijdgebrek konden we niet alle invullen. (team 2)

Spel 5: 30 seconden spel
We hadden 30 seconden gedaan. Het was leuk, maar ook heel moeilijk. Het ging best goed, maar de tijd ging snel om. We hadden er veel goed, maar we hadden niet gewonnen met het spel. (team 6)

Spel 6: Ballon race
Ja..... Maar we verbeteren elkaars records. 5,72 voor de meiden, dat voelt lekker. En het ziet er erg grappig uit. Voorlopig staan we voor. (team 4)
Zondag
We stonden rond 7.30 uur op , toen gingen we lekker ontbijten. Daarna gingen we naar het baantje van Het Snelle Wiel. Daar deden we verschillende oefeningen zoals ploegentijdrit, puntenrit en 300m sprint. Dat was heel vermoeiend. Toen we weer op het kamp waren, gingen we eerst douchen en daarna mocht je iets voor je zelf doen. Het was echt een super kamp :-) (team 5)