Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 14.03.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Tirreno-Adriatico(I)

Op woensdag 8 maart ging de Tirreno-Adriatico van start met een ploegentijdrit over 22.7 kilometer in en rondom Lido di Camaiore. Team Sunweb met Mike Teunissen in de gelederen behaalde een 11e plaats met een tijd van 24:16 minuten wat 56 seconden langzamer was dan het winnende BMC racing team. Trek-Segafredo met Koen de Kort in de gelederen eindigde net achter Team Sunweb als 12e op 58 seconden van de winnaars.

In de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico, die ging van Camaiore naar Pomarance over 229 kilometer, heeft De Kort lang de kopmannen Bauke Mollema en de Italiaan Fabio Felline kunnen bijstaan. Beide renners eindigden in de eerste groep met favorieten voor de eindzege. De Kort eindigde als 75e op 4.40 min. van de dagwinnaar, de Engelsman Geraint Thomas. Thomas had 9 seconden voorsprong op de eerste groep achtervolgers waarvan de kopman van Teunissen, Tom Dumoulin de tweede plaats pakte. Teunissen eindigde als 79e op 5.23 min.

De derde etappe in de Tirreno-Adriatico van Monterotondo Marittimo  naar Montalto di Castro eindigde na 204 kilometer in een massasprint. De Slovaak Peter Sagan zegevierde. Koen de Kort legde beslag op een 12e plaats. Hij trok de sprint aan voor ploeggenoot Jasper Stuyven maar deze kon niet verder sprinten toen er iemand tegen hem aanviel. Teunissen legde beslag op een 20e plaats.

Op zaterdag 11 maart werd er in de Tirreno wederom een bergetappe verreden. De etappe ging van Montalto di Castro naar Terminillo over 171 kilometer. Teunissen zijn kopman Tom Dumoulin werd 6e op 41 seconden van de Columbiaan Nairo Quintana. De Kort zijn kopman Bauke Mollema werd 11e op 51 seconden. De Kort en Teunissen eindigden in een groep op ruim 15 minuten als 79e en 80e.

De etappe op zondag 12 maart in de Tirreno-Adriatico ging van Rieti naar Fermo over 209 kilometer. Alleskunner en wereldkampioen Peter Sagan wist hier ondanks de beklimmingen zich te handhaven bij de eersten. In de sprint bergop troefde hij alle klassementsrenners af onder wie Bauke Mollema. De kopman van Trek-Segafredo werd 5e. De kopman van Subweb, Dumoulin, werd 7e. De Kort en Teunissen eindigde in een groep op 11 minuten als 71e en 72e.

De zesde etappe van Ascoli Piceno naar Civitanova Marche over 168 kilometer liet bij diverse renners een grote indruk achter vanwege het feit dat ze door het aardbevingsgebied van 2016 reden. De etappe draaide uit op een sprint waarbij De kort er voor gezorgd had dat ploeggenoot Jasper Stuyven goed voorin zat waardoor deze naar een 3e plaats kon sprinten. De Kort legde beslag op een 25e plaats terwijl Teunissen als 54e eindigde.

De Tirreno-Adriatico begon met een ploegentijdrit en eindigde bijna een week later op dinsdag 14 maar met een individuele tijdrit over 10.05 kilometer in en rondom San Benedetto del Tronto. De tijdrit werd gewonnen door BMC renner Rohan Dennis die 3 seconden voorsprong had op LottoNL-Jumbo renner Jos van Emden. Mike Teunissen eindigde als 67e op 52 seconden. Koen de Kort eindigde als 103e op 1.12 minuten. Teunissen zijn kopman Tom Dumoulin werd 13e in de tijdrit waardoor hij 6e werd in het eindklassement. De kopman van De Kort, Bauke Mollema, werd 47e op 42 seconden en behield daarmee desondanks zijn 9e plaats in het klassement. Teunissen werd 62e in het eindklassement en De Kort 67e.