Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 05.03.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Thomas Koep wint Omloop van Schijndel - GP JOZON (+uitslagen)

Wind en regen zorgden voor een loodzware Omloop van Schijndel om de Grote Prijs Jozon. Slechts tien van de 120 gestarte coureurs reden de wedstrijd voor elite en beloften helemaal uit. De 26-jarige Duitser Thomas Koep kwam uiteindelijk solo als winnaar over de streep.

De sprint om de tweede plek werd gewonnen door Bas van der Kooij van Cyclingteam Jo Piels, die Robbie van Bakel naar de derde plek verwees. Robbert de Greef werd vijfde, Tim Kerkhof zevende en Bryan Bouwmans achtste. Willem Bok kwam in de laatste kilometer ten val en finishte uiteindelijk als tiende. Na de finish werd bij hem een sleutelbeenbreuk vastgesteld, waardoor hij een aantal weken is uitgeschakeld.

Om de renners niet onnodig lang buiten in de kou te laten staan, vond de huldiging na de wedstrijd plaats in de showroom van hoofdsponsor Jozon, een bedrijf dat whirlpools en sauna’s verkoopt. Hier was ook de permanence gevestigd. Veel renners maakten na de koers ook dankbaar gebruik van de mogelijkheid om direct in een verwarmde whirlpool of sauna te gaan zitten om weer een beetje op temperatuur te laten komen.

Bij de junioren was er een derde plek voor Robin Blummel uit Sint-Michielsgestel. Hij moest in de sprint van een kopgroep Max Kroonen en Mathijs de Leng voor laten gaan. De koers voor nieuwelingen werd gewonnen door Axel van der Tuuk, die Enzo Leijnse en Jim Kes als tweede en derde mee.

Bron: Brabant Cycling

Download hier de uitslagen van de nieuwelingen.

Download hier de uitslagen van de junioren

Download hier de uitslagen van de elite/beloften