Berichtinformatie

  • Geplaatst op: 18.02.2017
  • Type: Weg
  • Categorie: Mannen
  • Fotoalbum:
  • Video:

Volta ao Algarve(PT)

Koen de Kort nam van 15 tot en met 19 februari deel aan Volta ao Algarve in Portugal.

Op woensdag 15 februari werd de eerste etappe van de Volta ao Algarve verreden. Deze etappe ging van Albufeira naar Lagos over 182,9 kilometer. In de straten van Lagos draaide het uit op een massasprint. De Colombiaan Fernando Gaviria van Quickstep toonde zich hier de snelste voor de Duitser Andre Greipel, de Fransman Nacer Bouhanni en Dylan Groenewegen. John Degenkolb eindigde als 5e. De Kort kwam in het peloton als 81e over de eindstreep.

De tweede etappe van Volta ao Algarve was een bergetappe van Lagoa naar Fóia (Monchique) over 189.3 kilometer die gewonnen werd door de Ier Dan Martin van Quickstep. Hij versloeg zijn Sloveense medevluchter Primoz Roglic van Team LottoNL-Jumbo. De Kort eindigde in het gezelschap van John Degenkolb als 78e in een klein groepje op 12 minuten van Martin.

In en rondom het toeristenplaatsje Sagdres werd op vrijdag 17 februari de derde etappe verreden, een individuele tijdrit over 18 kilometer. Jonathan Castroviejo zegevierde voor de Duitser Tony Martin. De Kort eindigde als 90e op 1.50 min.

Bijna was het raak voor John Degenkolb in de vierde etappe van de Volta ao Algarve. Zijn landgenoot Andre Greipel hield hem in een millimetersprint van de dagzege aan het einde van de etappe van Almodôvar naar Tavira over 203,4 kilometer. De sprinttrein van Trek-Segafredo zat goed in elkaar. De kort kwam tot aan het 500 meter punt op kop waarna Jasper Stuyven de lead-out mocht doen voor Degenkolb. De finishfoto moest er aan te pas komen om Greipel als winnaar aan te wijzen. "De sprinttrein was goed", aldus De Kort. "We deden alles zoals het hoort. Helaas was er één man sneller. Nou ja, hij drukt zijn wiel iets eerder over de streep", zei De Kort met een lach. Hij kwam als 86e over de streep in Tavira.

De Volta oa Algarve werd op zondag 19 februari afgesloten met een bergetappe. De kort en ploeggenoot John Degenkolb bleven tot aan de voet van de laatste klim, op zo'n 3 kilometer van het einde van de slotetappe Loulé - Malhão over 179,2 kilometer, bij de eersten. Daarna reden ze in verhouding tot de klassementsrenners rustig naar de top. Waar de Portugees Amaro Manuel Antunes de etappe won en de Sloveen Primož Roglič de eindzege voor LottoNL-Jumbo veilig stelde eindigde De Kort als 73e op 5.08 min. In het eindklassement werd hij 72e.